Winsum Challenge League

Op zoek naar nieuwe kampioenen

Wat is de Winsum Challenge League?

Bij TC Winsum zijn we altijd op zoek naar nieuwe kampioenen. Daarom komt de Wedstrijdcommissie in 2021 met het derde seizoen van de Winsum Challenge League. En wat voor seizoen! Dit jaar openen we de tennisaanval op de winnaars uit het verleden én zelfs op de kampioenen van de toekomst. Uiteindelijk kan er aan het eind van het jaar maar één die felbegeerde prijs mee naar huis nemen natuurlijk.

Aan de basisopzet van onze interne competitie verandert weinig. Speel wanneer je maar wil, tegen wie je maar wil en vergaar punten voor het klassement. Enkel, dubbel, heren, dames, gemengd, het maakt allemaal niet uit. Elke wedstrijd en elke tegenstander telt, maar er is meer!

Dit jaar is de WC League opgedeeld in vier periodes. Voor elke periode wordt de het klassement weer op nul gezet en begint de strijd opnieuw. Iedere periode levert twee finalisten op, die aan het eind van het seizoen met en tegen elkaar gaan strijden om te bepalen wie zich de nieuwe kampioen mag noemen.

Omdat we bij TCW graag iedereen een kans geven om in de spotlight te staan, krijgen eerdere kampioenen een kleine handicap. Er staat een zogeheten bounty op hun hoofd. Er is een bonus te verdienen tegen deze kampioenen van weleer. Wie Joop Bakker en/of Ramon Kauw verslaat scoort een bonuspunt voor de league. In periode 2, 3 en 4 geldt deze bonus ook als je wint van één van de finalisten die zich in eerdere periodes al plaatsten.

Verder gelden nagenoeg dezelfde regels als vorig jaar. Al is er wel een beperking in de vorm van de Ramon Kauw-regel. Per dag kan telt slechts één wedstrijd mee voor de ranglijst. Het maakt niet uit of die wedstrijd één set, vijf sets of een bepaalde tijd duurt. Uiteraard mag je, als je toch meerdere partijen op een dag speelt, zelf kiezen welk resultaat er meetelt. Daarnaast zijn er geen bonuspunten meer te verdienen met het iedere maand of meerdere weken achtereen spelen. Uiteraard geldt nog steeds dat je meer kans hebt om te winnen als je meer speelt en tegen zoveel mogelijk verschillende tegenstanders.

Aan het eind van iedere periode kwalificeren de twee hoogstgeplaatste spelers op de ranglijst zich voor de finale aan het eind van het seizoen. Zo zijn er na vier periodes acht finalisten. Als een speler zich in een eerdere periode al geplaatst heeft, dan schuift de eerstvolgende speler uit het klassement van die periode door naar de finale.

Het format voor de finale houden we nog even geheim. 

Hoe doe je mee?  

Meedoen aan de Winsum Challenge League is simpel.

 • Zoek een tegenstander en reserveer een baan. Opgeven is niet nodig, na je eerste wedstrijd kom je automatisch op de ranglijst;
 • Je mag tegen iedereen spelen; mannen/vrouwen door elkaar, enkelspel en dubbelspel;
 • Je mag onderling bepalen hoe lang jullie wedstrijd is. Dit kan één set, een bepaalde tijd of een hele wedstrijd zijn, wat jullie zelf willen;
 • Uitslagen geef je digitaal door aan de wedstrijdcommissie in de persoon van Frank van der Weck. Dit kan per WhatsApp (voorkeur), SMS (tel.: 06 28 56 87 61) of e-mail ([email protected]); Je bericht moet minimaal de namen van de spelers en de winnaar(s) bevatten;
 • De ranglijst wordt bijgehouden door de wedstrijdcommissie en is terug te vinden op de website van TC Winsum en op het infobord bij de kleedkamers;
 • Houd je aan de geldende coronamaatregelen  

Puntentelling

Per gespeelde wedstrijd 1 punt
Per overwinning op tegenstander met lagere speelsterkte 1 punt
Per overwinning op tegenstander met gelijke speelsterkte 2 punten
Per overwinning op tegenstander met hogere speelsterkte 3 punten
Iedere tegenstander waar je nog niet eerder tegen hebt gespeeld in de desbetreffende periode 1 punt
Iedere overwinning op een voormalig kampioen of reeds geplaatste finalist 1 punt
Iedere wedstrijd gespeeld op een dag in het finaleweekend (vr t/m zo) van een periode 1 punt

Eerdere kampioenen

 • 2019: Joop Bakker
 • 2020: Ramon Kauw

Periodes

 • Periode 1: 17 april t/m 23 mei
 • Periode 2: 24 mei t/m 4 juli
 • Periode 3: 5 juli t/m 15 augustus
 • Periode 4: 16 augustus t/m 26 september
 • Finale: Nader te bepalen zondag in oktober