Winsum Challenge League

Daag uit wie je maar wil en verdien punten voor een goede plek in de ranglijst!

Punten scoren voor een interne clubcompetitie met elke wedstrijd die je speelt?! Het kan bij de Winsum Challenge League (WC League). Met elk trainingspartijtje kun je je positie op de ranglijst verbeteren. In onderstaand overzicht zie je waar je allemaal punten mee kunt verdienen.

Na het doorgeven van de uitslagen zorgt de Wedstrijdcommissie dat alles in de ranglijst verwerkt. Op de website van de club en het informatiebord op het park kun je geregeld een geactualiseerde ranglijst vinden. Al je punten opgeteld bepalen jouw positie op de ranglijst van de Winsum Challenge League.

Verder hoef je eigenlijk niets te doen, behalve zoveel mogelijk wedstrijdjes spelen en zo goed mogelijk je best doen om te winnen.

Hoe scoor je punten voor de ranglijst?

Je verdient punten per:  
Gespeelde wedstrijd  1 punt
Overwinning op tegenstander met lagere speelsterkte  1 punt
Overwinning op tegenstander met gelijke speelsterkte  2 punten
Overwinning op tegenstander met hogere speelsterkte  3 punten
Bonuspunten:  
Iedere wedstrijd tegen een unieke (nieuwe) tegenstander  1 punt

Bij spelen van minimaal 3 maanden op rij
(geen enkele maand overslaan is van juni t/m okt 6 punten)

1 punt per maand

4 weken achter elkaar spelen (iedere week minimaal 1 pot, na 4 weken begin je weer opnieuw)

4 punten
Wedstrijden op door de WC aangekondigde bonusdagen 1 punt per wedstrijd

Overige speelwijze en regels:

 • Opgeven is niet nodig; na je eerste wedstrijd kom je automatisch op de ranglijst;
 • Je mag tegen iedereen spelen; mannen/vrouwen door elkaar, enkels en dubbels;
 • Je mag onderling bepalen hoe lang jullie wedstrijd is. Dit kan één set, een bepaalde tijd of een hele wedstrijd zijn, wat jullie zelf willen.
 • De tosswedstrijden (wanneer er weer getosst wordt die je speelt mag je mee tellen (vergeet dan niet de uitslag door te geven);
 • Competitie, clubkampioenschappen en toernooi tellen niet mee;
 • De uitslagen moeten (mede vanwege de coronamaatregelen digitaal worden doorgegeven. Stuur je uitslag per WhatsApp/SMS/e-mail naar Frank van der Weck (tel: 06 – 28568761; e-mail: [email protected]). Je bericht moet minimaal de namen van de spelers en de winnaar(s) bevatten.
 • De punten hoef je zelf niet bij te houden, dat wordt gedaan door de wedstrijdcommissie. Vergeet niet je standen door te geven!
 • Je mag ook dubbels/mix spelen! Hierin maakt m/v niet uit;
 • Prijsuitreiking is op de nieuwjaarsborrel, er mag gespeeld worden t/m 31 december 2020;
 • Op sommige dagen/data kun je extra punten verdienen. De wedstrijdcommissie kondigt deze momenten aan. Je verdient dan een extra punt per gespeelde wedstrijd op deze data.
 • Wat is een ‘unieke’ tegenstander? Om je uit te dagen ook eens tegen clubgenoten te tennissen waar je nog niet vaak tegen speelt, krijg je hier ook een punt voor. Dit betekent een punt bij ieder potje waarin je tegen iemand speelt die je nog niet gehad hebt in de Challenge League. Dat is makkelijk punten verdienen aan het begin!