Stand Winsum Challenge League

Finale Winsum Challenge League op 3 oktober

De vierde en laatste periode van de Winsum Challenge League (WC League) zit erop. Dat betekent dat het tijd is voor de eindstrijd van onze interne competitie. De vier periodekampioenen en vier nummers twee nemen het aanstaande zondag (3 oktober) in tiebreakformat tegen elkaar op.

Eerst gaat het in twee poules van vier om twee gewonnen tiebreaks, waarbij het verschil in speelsterkte de voorsprong in elke tiebreak bepaalt (zoals bij het tiebreaktoernooi tijdens het Winsum Open). De top-2 uit elke poule gaat vervolgens door naar de halve finales en finale, waarbij er om twee gewonnen supertiebreaks wordt gespeeld.

De laatste twee spelers die zich wisten te kwalificeren voor de eindstrijd waren Koos Veen en Alfred Kiers. Koos pakte na een slepende blessure de draad weer goed op en schreef de vierde periode op zijn naam door vier duels te spelen en ongeslagen weer van de baan te stappen. Goed voor een totaal van 18 punten. Alfred speelde een potje minder, maar wel wat meer dubbels en dus had hij wat meer unieke tegenstanders. Ook hij bleef ongeslagen en hij kwam nog dichtbij de eerste plek, maar bleef op twee punten van Koos steken op positie twee.

Ook een aantal andere finalisten liet zich weer goed zien. Tom Dijk deelde de tweede plek met Alfred en Mark Engberts werd vierde. Hij vergaarde over de hele WC League gezien de meeste punten, mede doordat hij de meeste partijen speelde.

Dat deed hij ook in de vierde periode, maar doordat hij in vijf duels dit keer maar eenmaal won, zat er nu geen podiumplek in. Zijn laatste optreden tegen Joop Bakker, eveneens finalist, was weer een ware kraker. Nadat de eerste sets verdeeld waren, kreeg Mark vijf matchpoints in het laatste bedrijf. Joop bewees eens te meer een taaie klant te zijn, poetste de wedstrijdpunten weg en greep met 7-5 toch nog de winst.

Loting en wedstrijden finale

Daarmee hebben we al een vijftal finalisten van zondag genoemd. Naast Koos, Alfred, Tom, Mark en Joop komen ook Paul Drent, Hans-Peter Cordes en Krijn van Berkel (vervanger van de geblesseerde Steven) nog in actie.

Om 12:00 uur volgt de loting waarbij vanuit pot 1 (Mark, Joop, Koos en Krijn) er twee spelers in Poule A terechtkomen en twee in Poule B. De overige spelers (Paul, Tom, Alfred en Hans-Peter) worden eveneens via loting over de twee poules verdeeld.

Aansluitend zullen de partijen afgewerkt worden op baan 3, 4 en 5. Publieke belangstelling is uiteraard welkom. Dit hele spektakel ter afsluiting van de Winsum Challenge League zal tot ongeveer 14:00 uur duren. 

Winnaars eerdere periodes:

Periode 3:
Winnaar: Mark Engberts
Runner-up: Tom Dijk
Plaatsvervangend finalist: Joop Bakker

Periode 2:
Winnaar: Steven de Groot (vervangen door Krijn van Berkel in finale)
Runner-up: Paul Drent
Plaatsvervangend finalist: Hans-Peter Cordes

Periode 1:
Winnaar: Mark Engberts
Runner-up: Paul Drent