Stand Winsum Challenge League

Ramon Kauw wint tweede seizoen WC League

Helaas hebben we afgelopen jaar niet heel veel kunnen genieten van onze prachtige tennissport. Geen voorjaarscompetitie, geen open toernooi en uiteindelijke ook geen volledige najaarscompetitie. Het was vooral een jaar zonder veel officieel tennis. Gelukkig was er nog één manier waarop we een groot deel van de leden van T.C. Winsum van de bank konden krijgen; de Winsum Challenge League! In het tweede seizoen van deze nieuwe interne competitie werd er van begin tot eind zeer fanatiek gespeeld, voor zover dat volgens de regelgeving mocht.

Ontketende Ramon

Toen de coronamaatregelen werden versoepeld was het alsof de koeien eindelijk weer de wei in mochten, ze stonden te springen van geluk. Zelfs als ze eigenlijk van oudsher een andere sport beoefenden. Dit resulteerde erin dat er in totaal maar liefst 160 wedstrijden werden gespeeld voor de WC League. Ramon Kauw had daar een groot aandeel in, hij reeg de wedstrijden aaneen verscheen niet minder dan 72 keer op de baan. Het overgrote deel van deze partijen sloot hij ook nog eens winnend af en het zal dan ook niet verrassend zijn dat Ramon er aan het einde met de hoofdprijs vandoor is gegaan.

Vanaf het eerste moment stond hij aan kop van het klassement en zijn onuitputtelijke wil en energie om steeds maar weer op de baan te verschijnen, zorgden ervoor dat zijn tegenstanders aan een kansloze achtervolging bezig waren. Langzaam maar zeker verdween Ramon uit het zicht en aan het eind van de rit was het verschil in punten imposant. Ramon sloot het seizoen af met 211 punten, maar liefst drie keer zoveel als zijn naaste achtervolger.

Spannend voor het podium

Ondanks dat daarmee de spanning voor de titel snel verdwenen was, bleven ook voldoende anderen fel strijden om de punten voor het klassement. Uiteraard waren daar de sparringpartners van Ramon, die op deze manier ook nog flink wat punten vergaarden. Zo eindige Gerwin Schaaphok, Wytze Mansholt, Neil Judkins, Huib van Dijk en Danny Mulder allemaal in de top-20 van het klassement, maar het was niet voldoende voor een plekje op het podium aan het eind het seizoen.

Voor Danny Mulder scheelde dat wel heel weinig, hij kwam tot twintig wedstrijden, meer dan al zijn concurrenten, maar verzamelde net niet genoeg punten. Met een score van 48 deelt hij de vierde plaats met Koos Veen. Terwijl Daan Seelen op het laatste nippertje de derde plek wegkaapte door in 14 wedstrijden ongeslagen te blijven en zo op 49 punten te eindigen.

Voor alle drie bleef de tweede plek uit het zicht doordat Mark Engberts zich niet van de wijs liet brengen. Hij bleef het hele seizoen actief en trok in menig onderling duel tegen Jan Arend Mulder aan het langste eind. Het kwam uiteindelijk tot 19 wedstrijden, waarvan er 15 werden gewonnen, goed voor een totaal van 67 punten en dus de tweede plek in het klassement.

Veel spelers

Het waren niet alleen de veel-spelers die in actie kwamen voor de WC League. Een opvallend hoog aantal van 47 spelers gaf minstens één uitslag door voor het klassement en het gros kwam tot meer dan één duel. Dat betekent dat 20 procent van alle T.C. Winsummers meedeed aan deze prachtige interne competitie.

Onder hen waren er helaas niet al te veel dames, waardoor Willemien Kuijk met de elfde plek en 38 punten in het eindklassement de beste vrouw werd. Daarmee bleef ze nog wel uittredend kampioen Joop Bakker voor die dit jaar ondanks 16 gespeelde wedstrijden op plaats 13 strandde. De nummers twee en drie bij de dames volgden Willemien op zeer gepaste afstand. Lisette Visser kwam tot 17 punten en plaats 22, Jacobien Aantjes werd 26e met tien punten.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Hopelijk wordt komend seizoen niet zo belemmerd door alle maatregelen en kunnen we gewoon weer lekker vrijuit tennissen. Uiteraard met competitie en toernooien, maar als Wedstrijdcommissie hopen we dat jullie dan ook de Winsum Challenge League niet vergeten en dat we net zo’n mooi spektakel van kunnen maken als afgelopen seizoen.

In de komende weken broeden wij op een nieuw scoreformat zodat je ook iets minder fanatiek kan zijn en toch Ramon wat tegenstand kan bieden in het klassement. Jullie zijn in elk geval nog niet van ons af en de WC League komt zeker terug voor een derde seizoen.

Voor nu heel fijne feestdagen en op naar een mooi, gezond en sportief 2021!