Voorjaarscompetitie voorbij: Heren 1 (ma) en 8/9 1 (vr) kampioen!

20 juni 2022


De àllerlaatste bal van de voorjaarscompetitie 2022 werd afgelopen vrijdag geslagen, afzwaaiend voorjaarscompetitieleider Peter Koning neemt ons mee in een verslag.

Verslag voorjaarscompetitie

De competitie zou op 1 april van start gaan, maar werd helaas door de regen uitgesteld. Deze competitie deden er 15 teams mee t.w. zaterdag 6, vrijdag 6, maandag 2, dinsdag 1. Jammer, op de zondag geen seniorenteam, wel 2 jeugdteams.

Goed, we beginnen met de damesteams:

Dames Dubbel Dinsdag
De wat ”oudere” ploeg van de donderdag is vervangen door een wat “jongere” ploeg op de dinsdag. Ze eindigden als derde in een dubbelcompetitie van 4 ploegen. Krachtsverschil was groot.

Dames Dubbel Vrijdagavond
Ik had iets meer van dit team verwacht. Maar helaas, 2 dames van de zaterdag en 2 nieuwelingen resulteerde in nul gewonnen wedstrijden, dus laatste in de poule. Geeft niets. Doorgaan met trainen en ge zult etc. Sorry Martha , ik bedoel Jantina, whahaha. Zal komend seizoen naam beter onthouden.

Dames Zaterdag
De start was prima, 2 overwinningen, daarna 2 x gelijk en tenslotte nog 1x winnen, maar de laatste wedstrijd verloren tegen REO. Ze hebben geknokt wat ze waard waren, maar REO werd kampioen. We hebben ze gefeliciteerd met hun kampioenschap en namens  TC Winsum een bloementje overhandigd. Had ik over, maar wel gemeend.

De Heren competitie beginnen we van “laag” naar “hoog”  (zonder bijbedoelingen).

Heren 3 zaterdag
Vorig jaar gedegradeerd uit de derde klasse, dus nu moest het er weer van komen. De start was prima, gelijk een 6-0 overwinning, maar later werd het was wisselvallig. Het kwam er niet uit wat ik verwacht had. Misschien speelden andere zaken een bijrol? Ze zijn geëindigd op een gedeelde 3de plaats.

Heren 2 zaterdag
De heren waren gepromoveerd naar de 3de klasse en deden het niet slecht. Wel moesten ze af en toe spelen met invallers (3 stuks) maar desondanks konden ze zich handhaven en eindigden op plaats 4.

Heren 1 zaterdag
De opdracht was handhaven in de 2de klasse mede gezien het feit dat Steven niet inzetbaar was. Tom en Paul trokken de kar en de rest ging mee. Ook hier invallers in team 1. Krijn, Kornelis, Hans Peter en Niels bedankt. We werden toch derde.

We hadden minder teams op de zaterdag omdat er meer teams naar de vrijdagavond waren gegaan.

Heren Dubbel Vrijdagavond team 1 en 2
We hadden 2 teams en beiden hebben het goed gedaan. Of het nu team 1 was of team 2, het zijn (waren) vriendenploegen, bijna even sterk. Als jullie vinden dat het niet zo is, ga maar eens en onderling partijtje (geen voetbal) spelen. We hadden wel een probleem met de tegenstanders van heren 2 t.w. Buitenpost, ze hadden op de laatste competitiedag geen spelers. Ook geen invallers en konden ook niet eerder spelen. Jammer dan, toch maar 4-0 voor Winsum wegens niet opkomen. We zijn soepel (misschien soms iets te soepel), maar nu was de maat vol.

Heren Dubbel Maandag team 2
Een nieuw team op de maandag en ze moesten echt nog wel even wennen. Konden niet altijd samen trainen met alle gevolgen vandien. Alle wedstrijden werden verloren, maar de laatste wedstrijd nog 1 wedstrijd punt gehaald. Ze eindigden als laatste in de 3de klasse. Degraderen is er niet bij, want een 4de klasse is er niet.

Heren Dubbel Maandag team 1
Ja, wel een team met oudgedienden, maar konden helaas niet allemaal meedoen. Jan v.d. M. en Koos K, waren geblesseerd en onze Jans was wel aanwezig als enthousiaste supporter, maar kon ook helaas niet meer meespelen. We hadden versterking van Jan M. en ook Peter deed weer mee aan deze competitie. Om een lang verhal kort te maken , het ging voortvarend en op de laatste speldag ging het tussen 3 teams voor het kampioenschap t.w. Winsum, Cream Crackers en Odivia Eenrum.

Wij hadden gewonnen van Cream en Odivia verloren van Cream. Dus de wedstrijd van Winsum tegen Odivia, daar moest het gebeuren. Om tactische redenen bleef Peter even aan de kant (je moet je beperkingen kennen) en de mannen deden het prima. Het werd 2-2. Einduitslag: Winsum, Cream 2 en Odivia eindigden samen na 7 wedstrijden op 27 punten, maar onderling had Winsum meer wedstrijd punten en zodoende KAMPIOEN en promoveren naar de 1ste klasse.

Gemengd 35+ Zaterdag
Ze hebben alle wedstrijden gewonnen, behalve de allereerste tegen Baflo, die werd met 3-2 verloren. Hoe was dat mogelijk. Ze weten het zelf wel. De laatste wedstrijd tegen Delfzijl moest gewonnen worden met 5-0 om alsnog kampioen te worden. De bloemen waren besteld, maar helaas, wel winst, maar 4-1. Trouwens ze speelden al in een hogere klasse, dus petje af (sorry heb geen petje, maar wel een hoed) voor jullie prestaties. De bloemen zijn goed terecht gekomen t.w. bij de heren van maandag.

Gemengd 17+ zaterdag
Nipte overwinningen en verliezen. Vaak 3-2. Zuidlaren was de sterktste in deze poule. Wat was de doelstelling van ons team? Gewoon handhaven in deze 2de klasse. Ze zijn geëindigd op een 6de plaats. Hoe ziet het team er volgend jaar uit? Dat zullen we tzt zien.

Gemengd Dubbel Vrijdagavond
Twee heren en 4 dames besloten de competitie te spelen op vrijdagavond en deden dat met succes. Alleen Appelscha was net iets te sterk. We eindigden op en keurige 2de plaats.

8/9 tennis team 1 Vrijdagavond
Van de 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen met 2-0 en 1 keer een gelijkspel. Gevolg: kampioenschap. Gefeliciteerd. Uiteraard later op de avond een bloemetje. Het team was te goed voor deze 8/9 competitie en volgende keer dus gewoon gemengde competitie.

8/9 tennis team 2 Vrijdagavond
Dit team met 4 heren hadden nog nooit aan de competitie meegedaan. Dat was dus wel even Wennen. Desalniettemin slaagden ze met succes. Alleen verloren van de latere kampioen. De Hertenkamp. De laatste wedstrijd was op 17 juni (inhaal) tegen de Woldmeppers en aan deze datum geen heel wat discussie vooraf. De wedstrijd werd (met invalster Joyce) met 2-0 gewonnen.

De voorjaarscompetitie is verder goed verlopen. Wat wel op viel dat niet iedereen zich wat aantrok aan de KNLTB regels: geen uitstel bij verhindering. Meerdere tegenstanders dachten maar even een wedstrijd uit te stellen en dat gaf toch de nodige problemen en irritaties. Uiteraard was er weer traditie getrouwe Hap en Tap op de laatste competitie zaterdag. Een kleine 40 mensen waren aanwezig en uiteraard trad Peter weer op.

Omdat er nog teams van de vrijdagavond moesten spelen, volgde op 10 juni nog een kleintje Hap en Tap. Aanwezig waren de Dames van de Dubbel (speelden thuiswedstrijd), 1 toeschouwer, 1 kantinedienst en 4 wedstrijdcommissie leden. Toch bleef het nog lang gezellig.

Voor mij is het nu gedaan na 30 jaar verenigings competitie leider (soms lijder) of te wel VCL. Ik blijf nog wel in de wedstrijdcommisie.

Peter Koning



We willen Peter bedanken voor zijn uitgebreide verslag en zijn vele jaren als VCL. Bedankt Peter!

Nieuwscategorieën


Reacties

Jan van der Moer 21-06-2022 04:43

op de hoogte stelde van eenieders prestaties. Gelukkig blijf je actief als teamlid van ons succesvolle maandag 50 plusteam . Helaas moeten we het voortaan zonder Jans moeten stellen.

Jan van der Moer 21-06-2022 04:36

Peter , hoedje af voor het maken van al die leuke team evaluaties. Geweldig , zo goed als je

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen