Tot in de late uurtjes gezelligheid bij T.C. Winsum

24 juni 2022

Mooi weer en mooie wedstrijden leiden de afgelopen dagen tot veel gezelligheid op de vereniging. Een verslag van wat er allemaal al heeft plaatsgevonden.

Jawel, ik ben op deze zomerse donderdag om 19.15 uur gearriveerd bij ons tennispark. Wat een rust, nou rust, op baan 5 is Joop bezig (met supporters uiteraard) en in alle stilte op baan 2 Alfred tegen Daan onder toeziend oog van onze leider Paul.

Gezien de rust even terug naar de afgelopen dagen (uiteraard ben ik er niet elke avond).

Dinsdag
Mark – Niels (of te wel heren 1 tegen heren 2), heel spannend, gewonnen door Mark 7-6 7-5.

De Bakkertjes moesten tegen John en Martin, helaas verloren 6-4 6-3.

Paul – Daan. Zonder woorden 6-0 6-3.

Thijs/Amy – Kornelis/Silvie. Een hele leuke superpot.  Leuke rally’s, het ging gelijk op en Thijs heeft genoten, maar tegenstanders ook?  Ja, wat wil je 7-6 6-7 6-3.

Ronald/Alfred – Neil/Ramon, heb partij niet gezien, maar 6-0 6-2 spreekt voor zich.

Bianca (hoi ze is er weer) – Anne-Mein. Ja, Bianca moest toch even weer het wedstrijdritme op doen. De eerste set verloor ze met 2-6, doch tweede set won ze met 6-3 en toen was het gebeurd met Anne-Mein, een 6-0 overwinning voor Bianca.

Ronald – Erwin, dacht dat Erwin meer partij kon geven, maar jammer, nou jammer voor hem, een verdiende overwinning voor Ronald 6-1 6-0.

De laatste partij op de avond, vader en zoon Drent (wie kent ze niet) tegen Jan Willem/Danny. Goede overwinning voor de familie 6-1 6-1. Sorry, ik had niet anders verwacht.

Woensdag
Michiel – John, krachtverschil was te groot 6-0 6-1.

Kor – Erwin, jammer Erwin, maar Kor was een maatje te groot. 6-1 6-1. Maar mooi dat je voor de eerste keer mee doet met de clubkampioenschappen.

Ja, en dan Enno/Jan M. – Jan Willem/Danny.  Een verbeten strijd, zelfs 3 sets gespeeld. Wie dacht een makkie voor Enno en Jan kwam bedrogen uit. Er was hevig tegenspel van Jan Wilem/Danny, maar uiteindelijk was er toch winst voor Enno/Jan, maar wel in 3 sets 6-4 5-7 7-5. Ik dacht even dat Jan weer veel dubbelfouten maakte met zijn service, maar volgens ingewijden was dat niet het geval.

Donderdag
Heb nu alles van veraf en dichtbij gezien.

Alfred – Daan werd een heel spannende 3 setter. Mooie rally’s, mooie punten, een genot om ernaar te kijken. Ik ben even de tel kwijt in de eerste 2 sets, maar de beslissen derde set was ik erbij. Alfred op voorsprong, maar uiteindelijk won Daan de derde set en dus de partij. Gefeliciteerd allebei voor deze mooie strijd. Het duurde even voor Alfred weer aanspreekbaar was, maar dat was later op de avond over. Gelukkig maar.

Rick – Joop. Een triller volgens Joop. David tegen Goliath. Ja, Rick kende geen enkel medelijden en won met 6-0 6-1. Joop toch nog een puntje maar het klasse verschil was te groot.

Paul – Enno. Makkelijke overwinning voor Paul 6-2 6-0. Supporters aan de kant zeiden nog tegen Enno, oplopen etc., maar Enno had zijn kruit verschoten.

Thijs/Amy – Geert/Willemien Ja, ja eerste set ging naar Geert/Willemien. De tweede set deed Thijs een tandje erbij en ze wonnen. Dus op naar de derde set en werd verrassend (nou verrassend? gewonnen door Geert/Willemien. Dat alles omdat Geert en Willemien elkaar vlak voor het sluiten van de inschrijving toevallig troffen op de brug voor het Groninger museum.

De laatste partij tussen Ronald/Alfred tegen Wouter/Kornelis begon wat later, maar werd toch in korte tijd beslist in het voordeel van Ronald/Alfred 6-3 6-3.

Daarna werd het nog een gezellig samen zijn met een grote groep. Pilsje aangeboden door deze en gene, de mixed hapjes (in de air fryer) van Kornelis (keurig verzorgd Kornelis) met alle gevolgen van dien op deze mooie, heel gezellige zomeravond. De gevolgen? Laat, heel laat, maar heeeel gezellig.