Nieuwe week, nieuwe kansen bij de Clubkampioenschappen

01 juli 2022


De tweede en beslissende week van de clubkampioenschappen is alweer in volle gang. Het finaleweekend komt eraan, maar we blikken nog even terug op de eerste dagen van de week.

Maandag

Jawel, we zijn de tweede week ingegaan. Nieuwe mogelijkheden , nieuwe kansen. Maar helaas wolken en ja hoor donkere wolken, hoosbui en daarna lichte regen. Maar een beetje spatters mag de pret niet drukken en dus gingen de eerste partijen om goed 19.00 uur de baan op (6,7,8 en 9). Peter was even streng en rechtvaardig: 5 minuten inspelen volgens de KNLTB-regels. Ja, je moet wel eens een keer streng zijn (sommigen spelen normaliter wel 15 tot 20 minuten in).

Ondertussen begon hij te prikken op de voorste banen om die later speelklaar te krijgen en dat is gelukt.

Kor - Joost, verrassend? Voor mij wel 3-6 4-6

Luit -  Tom, Tom was toch even te sterk voor Luit en won met 6-4 6-3

Wouter/Kornelis  - Neil/Ramon In verband met blessure van Neil walk over. Beterschap Neil.

Niels/Simone – Peter/Wilma, jawel toch familie van elkaar dus onderonsje! Echter neef en nicht waren te sterk 6-4 6-0.

Paul – Alfred. De 1ste set was voor Paul 6-3, doch de 2de set kwam Alfred heel sterk opzetten en stond met 4-1 voor. Helaas voor Alfred, die de stijgende lijn te pakken had,  Paul kwam sterk terug en won ook de 2de set met 7-5.

Jeroen/Rick – Tom/Erwin , eerstgenoemde koppel was net even sterker 6-3 6-2 . Trouwens goed gespeeld Erwin.

Daan – Krijn 6-0 6-1 Het liep niet zoals Krijn zich had voorgesteld.

Dan de (oud)voetballers John/Martin – Gert/Ragnar, mooi dat ze meedoen. 6-0 6-2

Niels/Simone L.– Ronald/Simone B., laatstgenoemden iets te sterk of ervaren of wat dan ook  2-6 3-6

Hoogtepunt van de avond was de partij tussen Anne-Mein en Maaike. Deze partij begon om 7 uur op baan 9. De partij ging gelijk op, lange rally’s en na 6-4 voor Anne-Mein werd het in de 2de set tie-break 7-6 voor Maaike. Gezien de komende duisternis werd de partij verder gespeeld op baan 3. Om kort te gaan: wat en strijd, wat veel rally’s, een fantastische wedstrijd en op het eind onder toeziend oog van 1 toeschouwer (ikke dus) weer een tie-break. Beide dames liepen op hun tandvlees en na 3 uur en 5 minuten werd de partij beslist. 4-6 7-6 7-6 voor Maaike. Hulde aan beide dames, een finale waardig!!

Dinsdag

Ja, ik was er niet, maar dat geeft ook niets. De uitslagen kun je ook zien op www.toernooi.nl. In de enkels geen verrassende uitslagen.

Toch in de dubbels nog 3-setters Wouter/Maaike – Jan/Bianca 6-4 2-6 6-3

Ronald/Simone B. – Alfred/ Anne-Mein. 6-7 7-6 6-4 (nog lang nagepraat Ronald en Anne-Mein?)

Woensdag

Het was weer genieten van de diverse partijen en later van een koud pilsje met dit mooie weer en warme zomeravond. Veel toeschouwers en supporters aanwezig.

Maaike – Simone L. 6-1 6-4 Echter 1 opmerking, als je van baan wisselt, wil je dan ook de borden omdraaien? Want nieuwkomers weten dan niet wat de stand is. Geldt ook voor de andere deelnemers.

Tom – Mark 6-4 1-6 6-0. Tom moest wel even aanzetten , maar bij de 2de en 3de set was het over voor Mark.

Enno – Krijn 6-3 6-0. Enno moest nog even aan de bak na zijn verloren 3 setter in de dubbel en dat lukte.

Ja, tenslotte de dubbels: Ronals/Simone B – Peter L/Wilma geen verrassing 6-1 6-1

Jeroen/Rick – Luit/Wytze.  6-0 7-5 Het leek wel of Luit en Wytze de eerste set nog even moesten wennen aan elkaar, aan de baan of het balgevoel of wat dan ook en gingen met 6-0 ten onder. Echter in de 2de set kwamen ze sterk terug en kwamen met 5-2 voor en kregen zelfs een setpoint. Doch spanning in overvloed, harde klappen, foute services etc. en werd het toch nog 7-5 voor Jeroen/Rick. Geeft niets, gewoon goed doorgaan met trainen Wytze.

Tenslotte de partij tussen de Oostings tegen Enno/Jan M. Dat ging wel even lekker te keer. Spanning ten top. De 1ste set voor Thijs met zoon Tim 6-2. Toen was het even over. De 2de set werd verloren met 6-0. Ja, en toen ging het erom, de strijd ging gelijk op, bij 5-5 wat missers bij de “kleine” Tim, Thijs sloeg hard maar ook mis, maar aan de andere kant werden er ook missers gemaakt. Dubbele fouten bij de services (daar ga ik verder niet op in, het was soms wedden dat?) etc.in of uit? Als toeschouwer bemoei je er niet mee! Het wordt 6-6 dus tie-break en die werd onder vele aanmoedigingen voor beide kanten door de objectieve? toeschouwers gewonnen door vader Thijs met zoon Tim. Gefeliciteerd. 6-2 0-6 7-6.

Welterusten en groeten Pejoko 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen