De Print Winsum Open groot succes, ondanks ‘Hollands zomerweer’  

08 augustus 2023


De Print Winsum Open groot succes, ondanks ‘Hollands zomerweer’   De tennisvereniging in Winsum kan tevreden terugkijken op het open tennistoernooi. Het De Print Winsum Open had meerdere dagen last van regenbuien, maar op zonnige momenten zat het park vol deelnemers en toeschouwers die genoten van een gezellige tennisweek.  

Aan het toernooi - in de laatste week van juli - deden dit jaar 224 deelnemers mee uit de regio. Dat zijn er bijna vijftig meer dan afgelopen jaar.  

Door de regen moesten de partijen vrijwel dagelijks even onderbroken worden. Zodra er plassen op de baan liggen, kan er niet getennist worden. Vooral de donderdag was kletsnat. De organisatie kon die dag uitwijken naar de tennisverenigingen in Baflo en Warffum, waar banen liggen met een andere ondergrond. Daar ontstaan minder snel plassen, waardoor er ondanks de regen toch getennist kon worden.  

Het finaleweekend bleef grotendeels droog, waardoor het een gezellige drukte was bij TC Winsum. Eén van de succesvolle deelnemers was Steven de Groot uit Winsum. Hij won met oud-Winsumer Paul Drent de herendubbel 4, de hoogste categorie.   

De Groot, die dit jaar is teruggekeerd na een zware knieblessure, was ook in vorm in de enkel. Daar bereikte hij de finale in de hoogste categorie. Het was de laatste wedstrijd van het toernooi en deze moest door de regen een half uur onderbroken worden. Hij verloor uiteindelijk van Stadjer Kay Eefting.  

Bij de dames deed Winsumer Maaike van Nieuwstadt goede zaken. In de damesenkel 7 was ze oppermachtig en won ze alle partijen. Daarmee maakte ze haar eerste geplaatste klassering waar.  

Het toernooi had naast het tennissen ook verschillende activiteiten. Zo waren er een klaverjastoernooi, een muziekbingo en op de zaterdagavond deden bijna twintig teams mee aan een pubquiz. Het terras van de tennisclub heeft niet vaak zo vol gezeten. Daardoor spreekt de organisatie van een geslaagde toernooiweek. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen