Clubkampioenen T.C. Winsum gekroond

16 september 2021


De eerste twee weken van september stonden bij T.C. Winsum in het teken van de clubkampioenschappen. Met maar liefst 62 spelers was er een mooie opkomst en waren fraaie en spannende partijen gegarandeerd.  Bekende gezichten, oudgedienden, maar gelukkig ook nieuwe leden gingen met elkaar de strijd aan. Zeker in het finaleweekend werd er op het scherpst van de snede gestreden en uiteindelijk de nieuwe kampioenen gekroond.

Hattrick van Willemien

Nou ja, nieuwe kampioenen… Willemien slaagde erin zowel haar titel in het damesenkelspel, als die in de damesdubbel te prolongeren. Alsof dat nog niet genoeg was, liet ze zichzelf tot onbetwiste koningin van de clubkampioenschappen kronen door ook in de mix de dubbeltitel op te eisen. Een onvervalste hattrick dus voor Willemien!

Het begon al op de zaterdag van het finaleweekend, toen ze in de laatste poulewedstrijd van het enkelspel Bianca wist te verslaan. Een verloren eerste set bracht haar niet van de wijs en de volgende twee sets pakte ze overtuigend (2-6 6-1 6-1). Een dag later moest ze aan de zijde van Silvie vol aan de bak. Tegenstanders Simone en Elly, die in de poule van Silvie en Willemien hadden gewonnen, pakten de eerste set met 7-5 en de tweede set was minstens net zo spannend. Silvie en Willemien waren daarin nipt de sterkste (6-4), waarna aan het begin van de derde set Elly vervelend uitgleed. Ze probeerde nog even door te spelen, maar moest helaas met een knieblessure de strijd staken.

Vervolgens kon Willemien direct weer de baan op voor het gemengd dubbel. Samen met Luit mocht ze andermaal tegen Bianca, die met Niels speelde. In een hoogstaande en zeer enerverende partij ging het tot 4-4 gelijk op. Eén breek op de service van Niels bracht Luit en Willemien de eerste set, waarna het duo vleugels kreeg en met 6-1 de tweede set greep en zo te felbegeerde enorme wisselbokaal in ontvangst mocht nemen.

Paul voor de elfde keer clubkampioen

Bij de heren werd een minstens zo gedenkwaardige prestatie neergezet. Paul versloeg in de finale van de herenenkel 3/4/5/6 zijn teamgenoot Mark. Laatstgenoemde nam, met zijn kenmerkende backhand slice en zware spinballen met de forehand, brutaal een 3-2 voorsprong. Dat was het moment waarop Paul op stoom kwam en in het vervolg van de partij kwam er nog maar één game op het bord voor Mark. Zodoende kroonde Paul zich voor maar liefst de elfde keer tot clubkampioen. De wisselbeker stond een jaartje in de prijzenkast van Steven, maar nu wordt toch weer de naam van Paul erin gegraveerd en gaat het kleinood mee naar Harkstede.

Dat bleek niet de enige titel voor Paul. Een hoop mensen hadden uitgekeken naar de strijd tussen twee vader-zoon-koppels in het herendubbelspel. De finale zou gaan tussen Kor/Paul en Henk/Steven, maar helaas werd een walk-over in het voordeel van de familie Drent. Steven ging helaas op vrijdagavond door zijn knie en moest het finaleweekend aan zich voorbij latengaan.

Titels voor Vincent, Joost, Michiel en Gerwin

In de finale van de HE 8, 9 ging het er heftig aan toe. Joop liet van zich horen en liep het vuur uit de sloffen. Toch kon hij het niet bolwerken tegen Joost die met zijn harde opslag op de belangrijke momenten net dat beetje extra had. Hij sloeg toe in de tiebreak van de eerste set en leek het vervolgens snel af te maken. Joop stribbelde nog wel wat tegen, maar de titel van Joost kwam niet meer in gevaar (7-6 6-3).

In de HE 7 was het Enno die aan het lopen werd gezet. Tegenstander Vincent toverde al het hele toernooi het ene na het andere verrassende dropshot uit zijn racket en dat was in de finale niet anders. Enno werd naar voren gelokt en daar wist Vincent wel raad mee. Het zorgde voor spannende en gevarieerde rally’s, die net wat vaker in Vincents voordeel beslist werden. In de tweede set gaf Enno nog behoorlijk wat tegenstand, maar hij kon net niet doordrukken, waardoor Vincent het duel in zijn voordeel besliste (6-2 6-4).

De HD B bestond uit één grote poule van vijf koppels waar Michiel van Bolhuis en Gerwin Schaaphok zich zonder setverlies naar de titel speelden. De eerste twee partijen moest het duo nog wat op elkaar ingespeeld raken, maar in de laatste wedstrijden speelden ze als een geroutineerd koppel. Door actief te zijn aan het net maakten ze het verschil en bleken ze niet te stoppen in de HD B. Al met al een mooie editie van deze clubkampioenschappen met prachtige kampioenen.

De kampioenen op een rijtje:

DE 3, 4, 5, 6:
1e Willemien Kuijk
2e Bianca Kuiper

HE 3, 4, 5, 6:
1e Paul Drent
2e Mark Klemmeier

HE 7:
1e Vincent Allema
2e Enno Menninga

HE 8, 9:
1e Joost Gerdez
2e Joop Bakker

DD:
1e Willemien Kuijk/Silvie Stok
2e Simone Binnema/Elly Mulder

HD A:
1e Kor en Paul Drent
2e Henk en Steven de Groot

HD B:
1e Michiel van Bolhuis/Gerwin Schaaphok
2e Patrick Bosschieter/Olivier van der Klei

GD:
1e Luit Fledderus/Willemien Kuijk
2e Niels Veen/Bianca Kuiper

Velen van jullie zullen Willemien en/of Frank naast de baan hebben staan met een camera, al deze foto’s zijn nu hier te vinden (wel even inloggen!). 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Frank van der Weck 16-09-2021 18:39

Gefeliciteerd allemaal! Waren mooie clubkampioenschappen!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen