Vrijdag Heren 1 zorgt voor knallende seizoensafsluiter

14 november 2022


Het actieve tennisseizoen zit er voor de meeste spelers inmiddels een aantal weken op. Natuurlijk, de fanatiekelingen trainen nog lekker door, of zoeken zelfs de toernooitjes in de hal op, maar voor T.C. Winsum zit het competitieve seizoen erop. Snel tijd om terug te blikken op de najaarscompetitie.

Met acht seniorenteams, twee jeugdteams en nog een jeugdteam actief in de oranje-competitie werd Winsum dit najaar goed vertegenwoordigd. De temperaturen waren aangenaam, maar de regen gooide menig programma toch nog flink in de war en met name de vrijdagavondcompetitie kende wat verschuivingen. Uiteindelijk werd de, sinds dit jaar ingekorte, competitie toch nog een lang verhaal. Pas op de laatste dag van oktober waren ook alle inhaalwedstrijden afgerond.

Kampioenschap Vrijdag Heren 1
In die ruim anderhalve maand tennis werd het beste visitekaartje namens de club afgegeven door Vrijdag Herendubbel 1. Nadat het officiële programma was afgewerkt stonden de heren op de tweede plek, maar er resteerde nog twee inhaalduel. Echter, concurrent West End moest eveneens nog aan de bak. Het eerste inhaalduel met GLTB werd door de Winsumers met 3-1 gewonnen, waardoor de titel voor het grijpen lag.

Twee punten bij laagvlieger Zuidlaren 3 zouden voldoende zijn, maar dan moest die wedstrijd eerst ingepland worden. Uiteindelijk werd het een maandagavond en dat bleek een succesvol avonduitstapje naar Drenthe. Wederom kwam er 3-1 op het scorebord en daarmee kroonden de heren zich tot kampioen. Het was een sterk collectief, want Chris zorgde met negen winstpartijen weliswaar voor de meeste punten, maar ook de rest droeg stevig bij. Stefan bleef ongeslagen in zijn zes wedstrijden, Erik pakte eveneens zes punten en Peter en Wytze droegen vijf zeges bij aan het geheel. En als invaller pakte Luit nog een belangrijk puntje mee. Heren, jullie hebben een uitstekende prestatie geleverd, gefeliciteerd met het kampioenschap!

Rest vrijdagteams in balans
De overige vrijdagteams lieten zien uitstekend ingedeeld te zijn in hun klasse. Alle drie stapten ze na vijf competitiewedstrijden twee keer als winnaar van de baan, twee keer was de tegenstander te sterk en het vijfde duel eindigde in een gelijkspel.

Voor Heren 2 betekende dat een derde plek in de eindrangschikking. Haren 3 en TIOL waren simpelweg een maatje te groot, maar tegen de overige tegenstanders werden prima resultaten behaald.

Dames 1 zat in een pittige poule en eindigde daarin als vierde, maar het gat naar de teams bovenin was een stuk kleiner dan het gat naar beneden. Elf punten uit vijf duels in de 2e klasse is gewoon een knap resultaat waar tevreden op teruggekeken mag worden.

Dames 2 pakte twee punten minder, maar wist die negen overwinning op de juiste momenten te pakken, waardoor het een fraai resultaat opleverde: een derde plek in de eindstand.

Opvallend genoeg werd onze Heren 1 bij Zuidlaren kampioen, maar waren de damesteams van Zuidlaren toch echt een maatje te groot voor onze dames. Zij eisten tweemaal het kampioenschap op.

Meer middenmoters
Ook de rest van de seniorenteams kwam min of meer in de middenmoot uit. De gelouterde heren van de maandagdubbel 50+ klopten Kolham met 4-0, maar de overige vier duels gingen allen met 1-3 verloren. Daardoor eindigde het team op de vijfde plek.

De 8/9-spelers op donderdag sloten hun competitie af op de vier plek. In een competitie met op elke speeldag maar twee partijen zit het automatisch heel dicht bij elkaar, maar drie teams bleken toch wel net wat sterker. Met één gelijkspel uit de eerste vier wedstrijden zag het er somber uit voor de Winsumers, maar het laatste weekend werd een zege geboekt en zo toch een prima vierde plek gehaald.

Het zaterdag 35+ team had in TIOL een tegenstander die simpelweg te goed was. Van de nummer twee Aduard werd gewonnen, maar het duel tegen nummer drie Fivelveld ging helaas verloren. West End werd wel geklopt en zo eindigde ook dit team in balans, twee zeges, twee nederlagen en een vierde plek in de eindstand.

Jeugd
Het team dat Winsum in Oranje had afgevaardigd presteerde uitstekend. Ongeslagen kwamen Lieke, Carien, Henrike en Jelte als overwinnaar uit de competitie. Van harte gefeliciteerd toppers!

Voor de twee jeugdteams in de 11 t/m 14 jaar-competitie was het een pittige competitie. De concurrentie was stevig en ondanks dat iedereen alles op alles zette was het niet heel makkelijk om wedstrijden te winnen. Uiteindelijk eindigde de teams als 5e en 6e in de competitie. Dat geeft natuurlijk niet, want van af en toe een wedstrijd verliezen worden jullie alleen maar beter. Bovendien hebben onze jeugdspelers nog een hele carrière te gaan waarin ze ongetwijfeld de nodige kampioenschappen gaan binnenslepen.

Dat was het qua competitietennis in 2022 voor T.C. Winsum. Inmiddels is de opgave voor de voorjaarscompetitie alweer in volle gang. Vergeet niet om je op te geven!

Tot volgend seizoen! 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen