Winsumers succesvol bij De Print Winsum Open

02 augustus 2021

Een groot aantal leden van onze vereniging kan terugkijken op een geslaagd tennistoernooi. Afgelopen week werd het De Print Winsum Open gehouden, waar tweehonderd deelnemers uit de regio aan meededen. Winsumers boekten succes op de baan.

Met name in de lagere categorieëren gingen deelnemers van onze club er met de winst vandoor. Zo was de herendubbel 7 een Winsumer onderonsje. Daarin won fysiotherapeut Neil Judkins met zijn partner Ramon Kauw van Henk de Groot en Kornelis Prins. De Groot kwam ook uit in de gemengddubbel 7. In die finale verloor hij met partner Marieke Zomer, maar wonnen clubgenoten Wilga Schuuring-Warringa en Chris Bijleveld.

In de hoogste categorie was oud-trainer Joris Jurna oppermachtig. Hij won zondag met overtuiging de finale van de herenenkel 3 met 6-2 6-2 van Stadjer Rob Leong. Jurna won zijn eerdere wedstrijden ook al met groot gemak. In vijf wedstrijden hoefde hij afgelopen week slechts twaalf games in te leveren.

TC Winsum-duo en oud-organisatoren Steven de Groot en Paul Drent speelden zondag de partij om de winst in de herendubbel 3 tegen Stadjers Edwin Duursema en Martijn Vast. De thuisspelers verloren hun wedstrijd met 6-2 6-2. Duursema en Vast, ook opgegroeid in Noord-Groningen, waren in de rally’s een stuk vaster dan hun opponenten.

Bafloër en toernooicommissielid Alfred Kiers wist in de herenenkel 5-finale niet te winnen van Rienk de Boer uit Hoogkerk. In de gemengddubbel 6 boekte Kiers wel een knappe overwinning. Samen met clubgenoot Bianca Kuiper uit Bedum won hij na een marathonpartij van drie uur van Marjanne van der Bijl en Daan Vermei. In de beslissende derde set stonden Kiers en Kuiper nog met 3-0 achter, maar zij wisten terug te komen en die set uiteindelijk met 6-4 te pakken.

Niels Loonstra, ook lid van onze club, boekte goede resultaten in de 7. Samen met zijn zus Simone behaalde hij de halve finale in de gemengddubbel. In de enkel won hij van clubgenoot Theo Medema met 6-2 6-4. In de damesenkel 7 was Maaike van Nieuwstadt na drie wedstrijden overtuigend de sterkste.

Joop Bakker kende een lange maar succesvolle finaledag. Hij won eerst al in een driesetter de finale van de herenenkel 7/50+ van Koos Keijer. Daarna won hij eveneens in een driesetter de gemengddubbel 8 met Paula Witte tegen Sanne Spijker en Evert Nijhof.

Het tennistoernooi werd voor de dertigste keer gehouden op ons tennispark. Vorig jaar kon het niet doorgaan vanwege het coronavirus. Dit jaar zijn tennistoernooien wel weer toegestaan. Doordat er geen activiteiten gehouden mochten worden, wil de toernooicommissie volgend jaar een jubileumactiviteit organiseren.

De organisatie kreeg dit jaar een aantal pittige regenbuien te verduren. Bij de start van de finales zondagochtend viel er dermate veel regen, dat er enkele uren niet gespeeld kon worden. Rond het middaguur waren de negen gravelbanen weer bespeelbaar en konden alle finales op het tennispark uitgespeeld worden.

Tijdens het toernooi zijn veel foto's gemaakt. Bekijk ze op de Facebook-pagina van het De Print Winsum Open: https://www.facebook.com/deprintwinsumopen/photos/?ref=page_internal