Update teams voorjaarscompetitie

18 mei 2023


De competitie is over de helft. Gezien de vele reacties op mijn vorig artikel (welgeteld 3) ga ik toch nog even door met een verslag.

Komen er kampioenen, zijn er degradanten, wie zal het zeggen. De meeste teams moeten nog 2 wedstrijden spelen en ik ga de diverse teams even bij langs:  

Ma HD 50+ team 1 
Helaas het doek is gevallen. Een poule van 4 en dus uit en thuiswedstrijden tegen de tegenstander. De eerste 3 wedstrijden werden verdienstelijk gelijk gespeeld, doch daarna ging het mis. Het heeft niet meegezeten, veel blessures. Totaal 13 spelers hebben in dit team meegedaan. Voor de laatste wedstrijd stond Winsum 1 punt voor op Bedum in de poulestand. Wij moesten tegen Watec en Bedum tegen kampioenskandidaat Cr.Crackers. Helaas voor ons won Bedum op dat ….. kunstgras en met keiharde ballen met 3-1 en wij verloren van Watec. Na vorig jaar kampioen te zijn geworden, degraderen we nu weer terug in de 2de klasse. Volgend jaar beter. Ondanks de nederlaag werd Cr.Crackers toch kampioen (gelijke aantal punten met Watec, doch onderling resultaat beter)    

Ma HD 50+ team 2
De laatste wedstrijden gingen helaas allemaal verloren. Er moet nog 1 wedstrijd gespeeld worden en wel tegen West End. Om niet onderaan te eindigen als laatste moet er gewonnen worden. Deze wedstrijd is thuis op 2de Pinkersterdag. Heren nog even goed trainen zodat we dan kunnen zingen: Op een mooie Pinksterdag   …….    

Vr HD  
De eerste 3 wedstrijden zijn allemaal met 4-0 gewonnen. Het lijkt allemaal gemakkelijk te gaan, maar Stefan en Chris hadden de laatste wedstrijd tegen Zuidlaren wel en supertiebreak (10-7) nodig om te winnen. Komende vrijdag een belangrijke wedstrijd tegen Wijchelsheim die 2de staat. Als Winsum wint, komt het kampioenschap inzicht.

Za Heren 1
De heren hebben het meest last van GLTB 4 en GLTB 3. De uitslagen van deze wedstrijden was 5-1 voor GLTB4  (met maar liefst 3 superteabreaks) en 3-3 tegen GLTB 3. De andere 3 wedstrijden werden gewonnen. Ze staan met 20 punten uit 5 wedstrijden bovenaan, maar dat is een beetje geflatteerd.  De beide GLTB’s hebben nog één wedstrijd minder gespeeld. Voorlopig presteert ons team echter uitstekend. Ik neem aan dat aanvoerder Tom dat kan bevestigen.    

Di DD
De dames van dinsdag hebben er zin in. Alweer gewonnen nu van De Molen. Er waren wel 2 superteabreaks nodig maar de eindstand was  4-0 voor Winsum. Nu op naar het kampioenschap. Ze staan fier bovenaan met 20 punten, gevolgd door De Beampipers met 17 punten en derde is Buitenpost met 15 punten. De laatste wedstrijd is dinsdag 30 mei Winsum – Buitenpost om 13.00 uur. Ons damesteam heeft nog 1 puntje nodig om het kampioenschap te vieren. Ben je vrij, kom dan de dames aanmoedigen.

Vr 8/9
Na 3 wedstrijden staat dit team bovenaan. Ze moeten nog wedstrijden inhalen t.w. 26 mei en 16 juni. Gezien de uitslagen moet een kampioenschap tot de mogelijkheden behoren. 

Vr GD team 1
Komende vrijdag een belangrijke wedstrijd. Muntendam en Winsum hebben beide 10 punten uit 3 wedstrijden en moeten dan tegen elkaar. Dus dames en heren of te wel mensen kom op en proef het zoet van de overwinning.  

Vr GD team 2
Dit team staat op de 2de plaats, maar moet nog 1 wedstrijd inhalen. In deze poule staat ´t Fivelveld op kop en de laatste wedstrijd op 2 juni kan wel eens beslissend zijn voor het kampioenschap. Zet hem op allen.  

Vr GD team 3
Ook dit team heeft last van de regen gehad en moet nog een wedstrijd inhalen op 16 juni. Voor die tijd hebben ze nog 2 sterke tegenstanders t.w. De Marsch en REO. Veel succes gewenst.  

Za Gemengd team 1
Tot dusver 5 wedstrijden gespeeld en 5 gewonnen. Ze staan 1 puntje voor op Cr,Crackers waar ze eerder met 3/2 hebben gewonnen. De uitwedstrijd tegen TAM werd bij ons thuis gespeeld onder een prachtig zonnetje. De enkels werden gewonnen door Bianca en Rick met allebei 1 teabreak en de damesdubbel en gemengd dubbel werden eenvoudig gewonnen door Winsum. Nou, eenvoudig, ze moesten er wel wat voor doen, ja toch Willemien? (speelt helaas dit seizoen voor het laatst bij Winsum ivm verhuizing).  De Heren dubbel van Luit en Jeroen was een spannende. Na gelijke setstand een superteabreak, die met 10-6 gewonnen werd. Einduitslag 5-0.

Za Gemengd team 2
Met nog 2 wedstrijden te gaan, staat dit team bovenaan met 19 punten, gevolgd door Veracket met 17 punten. Is de laatste wedstrijd thuis tegen Veracket beslissend? We zullen het zien. Krijgen we dan een strijd tussen Lois de Beijl (Veracket) en onze eigen Niels Loonstra? Beiden hebben 8 wedstrijden gespeeld en 0 verloren. 

Za Gemengd 35+
Hetzelfde team als vorig jaar en ze doen het prima in de 1ste klasse. Ze zijn een goede middenmoter, Met nog 2 wedstrijden te gaan moet een top 3 haalbaar zijn. Dus (Yfke, Koos, Simone, Anne-Mein, Ronald, Kor) zet hem op.

Zo 8/9
Nieuwe lichting in de zondagcompetitie en tot dusver doen ze het niet slecht. Een aantal speelt voor de eerste keer competitie en dat is toch een hele belevenis. Gewoon doorgaan met regelmatig spelen en het komt goed.

Jeugd

Groene team  (10 t/m 12 jaar):
Zij gaan als een speer. Alle wedstrijden nog gewonnen en nog 2 wedstrijden te gaan.

Junioren team (11 t/m 14 jaar):
Na een aantal wedstrijden te hebben verloren, de laatste wedstrijd werd met 4-2 gewonnen. Nog 2 wedstrijden te gaan. Bij deze is iedereen weer op de hoogte van het wel en wee van de diverse teams.

Mocht jezelf nog iets te melden hebben geef het dan door aan de webmaster voor plaatsing op onze site.

Tot latersssss, groeten van Pejoko                   

Nieuwscategorieën


Reacties

Steven de Groot 24-05-2023 16:57

Top Peter!

Silvie Stok 20-05-2023 09:12

Dank Pejoko voor de update!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen