Steven de Groot winnaar WC League Periode 2

19 juli 2021


De tweede periode van de Winsum Challenge League 2021 was spannend van het begin tot het einde. Het werd een ouderwetse tweestrijd tussen Paul Drent en Steven de Groot, zoals we in de jongste jaren van de clubgeschiedenis er zoveel duels tussen deze twee heren hebben plaats gevonden.

In de afgelopen periode stonden ze regelmatig tegenover elkaar op de baan. Het begon met een overwinning van Steven op Paul, maar dat liet laatstgenoemde zich niet zomaar gebeuren. Hij sloeg terug door vervolgens Steven te verslaan en ook sterke overwinningen te boeken op Tom Dijk en Mark Klemmeier. Zo verdeelden de mannen van Heren 1 de punten onder elkaar en stond Paul telkens net een klein beetje voor op Steven.

Toch trok Steven uiteindelijk aan het langste eind, maar dat werd pas op de slotdag van de periode duidelijk. Dankzij een nipte overwinning op de tweede dag van het Fun Doubles-toernooi, waar Paul niet verder kwam dan een gelijkspel, greep Steven de titel in deze periode. Het verschil na vijf weken was welgeteld één punt. Mede doordat Steven één wedstrijd meer speelde (er telt maximaal één wedstrijd per dag, dus het Fun Doubles-toernooi had hier geen invloed op) en meer unieke tegenstanders had.

Dankzij het meetellen van het Fun Doubles-toernooi hebben we een mooi klassement met veel deelnemers. Het laat maar weer eens zien hoeveel TCW’ers geregeld op de baan te vinden zijn.

Geplaatst voor de finale

Met zijn overwinning in periode 2 verzekert Steven zich ook direct van een plaatsje in de finale aan het eind van het seizoen. Paul werd voor de tweede achtereenvolgende periode de runner-up. Door zijn tweede plaats in de eerste periode was Paul al verzekerd van deelname aan de finale, waardoor het ticket voor de eindstrijd doorschuift naar nummer drie Hans-Peter Cordes. Zodoende is dit drietal samen met Mark Engberts voorlopig het kwartet dat mag gaan strijden om de Winsum Challenge League titel, maar in periode 3 en 4 zijn ook nog vier tickets te vergeven.

De finale staat voorlopig gepland op 3 oktober, dus hopelijk kunnen alle finalisten deze datum vrijhouden in hun agenda.

Tweede seizoenshelft

Heb jij nu ook nog ambities om in die finale te komen? Ga dan snel de baan op. De derde periode is inmiddels in volle gang, maar door het mindere weer is er nog niet zoveel gespeeld. Inmiddels schijnt de zon weer volop en kunnen er nog flink wat punten worden binnen geharkt. De derde periode loopt tot en met 15 augustus en de eerste tussenstand verschijnt binnenkort op deze website.

Van 16 augustus tot en met 26 september spelen we vervolgens de vierde en laatste periode, waarna duidelijk is wie onze acht finalisten zijn. Meedoen is simpel, de volledige uitleg staat hier.     

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen