Start tennisseizoen 2022

10 april 2022


Het was geen april grap, maar de eerste competitiewedstrijden zouden worden gespeeld op 1 april. Vervolgens op zaterdag 2 april de officiële opening (uiteraard met een gloednieuw niet te lang betoog van onze voorzitter Tiemen) om daarna te beginnen met  (keurig ingedeeld door Frank) een fantastisch fun toernooi in het weekend. Vervolgens om daarna de week te starten met tossen. En om niet te vergeten de baanindeling verzorgd door Willemien voor de diverse activiteiten. Dus wat willen we nog meer! Ach, ach: HET WEER.

Wel, de opening ging niet door (dus spiekbriefje kan Tiemen weggooien) en de hele leuke indeling met vele opgaves  (gemengd, sterke en minder sterke deelnemers) ging in de prullebak. (Frank, wel even bewaren want ze doen tzt allemaal weer mee volgens mij.) De liefhebbers!

En dat allemaal dankzij het niet mooie weer. Wat zeg ik? Koud, koud en regenachtig, maar wel zeer goede banen (dankzij het onderhoudsteam met Johan en alle anderen, hoop dat ik niemand vergeten ben). Gelukkig kon de Dames Dubbel Dinsdag (de 3 D’s) voor de competitie gespeeld worden en (omdat ik er toch was) heb ik zelf ook even een balletje geslagen (nee niet met de dames maar met wie gaat je niets aan).

Uiteraard zal het fun toernooi opnieuw worden ingepland en zal onze voorzitter heus nog wel aan het woord komen. Al jaren zo’n begin van het nieuwe seizoen niet meegemaakt, maar ja, wat doe je er aan. Helemaal niets. Daarom niet getreurd, het hempje opgebeurd en vrolijk rondgesprongen , met andere woorden we gaan vrolijk verder. Zowel met de competitie, training alsmede individueel spelen en TOSSEN. Na alle corona ellende maken we er een mooi seizoen van!! Competitie, Clubkampioenschappen, ons toernooi Winsum Open en tossen. Tossen?

TOSSEN (ja, wat is tossen?)

We hebben heel veel leden, maar we kennen elkaar niet allemaal. Om elkaar beter te leren kennen heeft onze club een aantal toss momenten. Wat houdt dat in: Wel, we gooien bij aanvang alle rackets bij elkaar (wel voorzichtig dat ze niet stuk gaan), dan worden er steeds 4 rackets uitgehaald en we gaan een half uur met elkaar dubbelen (ongeacht speelsterkte en in overleg wie met wie speelt). De games worden geteld, maar het gaat niet om het winnen: punten wil je wel maken, maar het doet er niet toe. Er zijn geen prijzen te winnen, maar meer voor de fun (is dus gezelligheid). Na een half uur spelen komen we weer bij elkaar, rackets verzamelen en er word weer een nieuwe indeling gemaakt en we gaan weer een half uur spelen, etc.  Ben je bij aanvang niet aanwezig, dan kom je er later bij, mocht je eerder weg willen gaan, dan ga je maar. Je mag tussendoor stoppen om bijv. een kopje koffie te drinken en dan doe je het volgende half uur weer mee. Wil je eerder weggaan, wel dan heb je een by, by by, see you later next time. Geeft niets. Aan het eind van de toss is het mogelijk nog even gezellig  alleen of samen een drankje te drinken. Zo leren we elkaar een beetje (of een beetje meer) kennen. Uiteraard is er iemand voor de kantine aanwezig voor koffie, thee, drankjes, etc.

Wanneer TOSSEN?

  • Voor de 50/60 plussers: Elke woensdag van 09.30 tot 12.00 uur
  • Voor iedereen (ongeacht speelsterkte): elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur
  • Voor iedereen (ongeacht speelsterkte): elke zondag van 10.30 tot 12.30 uur

Heel veel plezier dit seizoen met elkaar. En ik (wij, de wedstrijdcommissie) verheugen ons op een grote opkomst. Ik hoop iedereen te leren kennen. De banen zijn gereserveerd voor het tossen. Hebben we te kort, pakken we er gewoon een baan bij.

Namens de wedstrijdcommissie,

Peter Koning             

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen