Najaarscompetitie met prachtig weer van start

22 september 2021


We hebben er lang op moeten wachten dit jaar, maar eindelijk is de tenniscompetitie begonnen. In het voorjaar kon het geen doorgang vinden, maar nu staan er zeven weken met competitietennis gepland. Voor TC Winsum nemen er tien seniorenteams en twee ploegen met junioren deel aan deze competitie. De meeste van die teams zijn goed begonnen aan de competitie.

Jeugdteams

De jeugdploegen mochten het spits afbijten. Al op de zondagochtend van de clubkampioenschappen kwamen zij als eerste in actie. Inmiddels hebben ze er dus twee speelrondes opzitten en dat ging voor Groen 1 voortreffelijk. Norah, Olivia, Tim en Joris wonnen in het eerste weekend met 4-2 van Van Starkenborgh 2. In het tweede weekend ging het zelfs nog een stapje beter tegen Nienoord 2 met een 5-1 overwinning. Zodoende staat het team na twee speelrondes samen met GLTB 2 bovenaan. Komende zondag om 9u15 spelen onze jeugdige sterren thuis tegen Cream Crackers 1 uit Groningen.

Ook Groen 2 is de competitie sterk begonnen. Jona, Jelte, Daphne, Danny en Amber waren het eerste weekend met 4-2 te sterk voor GLTB 4. Het was een spannende speeldag waarbij het maar liefst drie keer 8-6 in de beslissende tiebreak werd, twee daarvan werden gewonnen door de spelers van T.C. Winsum. Afgelopen zondag was het ook heel spannend, hoewel een paar partijen overtuigend gewonnen werden, werd het uiteindelijk 3-3 tegen REO 2. Vooral doordat het team uit Roden de twee beslissende tiebreaks in deze ontmoeting wisten te winnen. Ondanks dat er net niet gewonnen werd, staat het team er nog wel goed voor in de tussenstand met een derde plek op slechts twee puntjes van koploper Marum. Zondag mag Groen 2 het in Zuidhorn opnemen tegen TIOL.

Herendubbel 50+

Op maandagmiddag is T.C. Winsum ook met twee teams vertegenwoordigd. De ervaren heren van de 50+-teams betreden dan de baan. Winsum 1 begon wat wisselvallig met een 2-2 tegen De Kalkwijck, waarbij twee partijen zeer overtuigend naar de Hoogerzanders gingen en de overige twee wedstrijden met overmacht door Winsum werden gewonnen. Afgelopen maandag was het een stuk spannender en viel de uitslag ook nog eens in het voordeel van onze mannen uit. Koos Keijer en Arthur Vermij verloren helaas nipt in een supertiebreak in de eerste partij, maar Jan van der Moer en Johan Luiten sloegen direct terug door een supertiebreak te winnen. Arthur en Jan deden vervolgens hetzelfde in de derde dubbel en ondertussen wonnen Koos en Johan ook hun partij, waardoor Winsum met 3-1 zegevierde. De heren staan voorlopig tweede in de competitie achter Honni Soit dat nog zonder puntverlies is.

Ook Winsum 2 begon tegen de Kalkwijck en ook deze ontmoeting eindigde in een gelijkspel. De eerste twee dubbels werden gewonnen, maar helaas kon die lijn niet doorgetrokken worden. Rob Brands en Wilte Everts waren heel dichtbij de overwinning voor Winsum, maar met beten met 13-11 in de supertiebreak toch in het stof. Afgelopen maandag bleek Lydensee net een maatje te groot. Geert Siegers, Cor van Dijk, Rob Brands en Jan Zuidenga verweerde zich kranig, maar konden net geen partij naar zich toe trekken. De heren bezetten voorlopig de 7e plek in de competitie, maar daar kan komende maandag thuis tegen Aduard wat aan gedaan worden.

Donderdag en vrijdag

Normaliter zou er ook op donderdag en vrijdag volop actie zijn geweest van de teams van T.C. Winsum, ware het niet dat er wat hobbels op de weg waren. Voor het damesdubbelteam op donderdagochtend verdween plots de eerste tegenstander toen Meppel zich terugtrok. Zodoende spelen zij morgenochtend in Blijham tegen Odivia pas hun eerste partij.

Het herendubbelteam op vrijdagavond kwam ook nog niet in actie. Tegenstander GLTB meldde eerst dat de banen nog niet gereed was, maar daar werd een oplossing voor gevonden. Een dag later kwam het bericht dat de opponent onvoldoende spelers had en kregen de Winsumers de zege reglementair cadeau. Vrijdag om 19u op eigen park mogen zij voor het eerst aan de bak, tegenstander is Haren 3.

Het damesdubbelteam speelt dan ook thuis. Zij kruisen de rackets met ALOE. Een kans voor het team van Leonie, Irene, Wilga, SIlvie, Erica en Manon om revanche te nemen voor hun eerst partij in deze competitie. Afgelopen vrijdag bleek tegenstander DLTC-Drachten een maatje te groot, maar de 4-0 nederlaag was zeker geen schande gezien de tegenstand aan de overkant van het net. Dat er toch nog wat games werden ontfutseld van deze Drachtse 6jes was een prima prestatie.

Zaterdagteams

De vijf zaterdagteams van de club kende een foutloze start. Vijfmaal stapten de teams als winnaars van de baan, al kostte het bij het ene team meer moeite dan bij het andere. Vooral bij Gemengd 2 was het spannend. Tegen Haren 5 won Niels overtuigend zijn enkel en ook de damesdubbel van Géanne en Jantina ging gemakkelijk naar Winsum. Echter, de herendubbel van Niels en Rick ging met 5-7 4-6 verloren en Géanne verloor een heel spannende marathonpartij in de enkel in de beslissende tiebreak. Zodoende maakte de mix het verschil en daarin waren het moeder en zoon (Jantina en Rick) die in een allesbeslissende supertiebreak de overwinning veilig stelden.

Ook bij Heren 2 en Gemengd 1 kwam het aan op de laatste wedstrijd(en). Heren 2 met Stefan, Vincent en Kornelis als invallers verdeelden de enkelspelen met De Woldmeppers en dus moest de beslissing in de dubbels vallen. Jeroen en Kornelis moesten er hard voor strijden, lieten setpunten in de eerste set onbenut, maar sloegen hard terug in de tweede set en een oerkreet van beiden was het signaal dat ook de supertiebreak was gewonnen. Ondertussen knokten Hans Peter en Vincent zich in een spannende strijd langs hun tegenstanders (6-4 7-5) om zo Heren 2 een 4-2 overwinning te bezorgen.

Bij Gemengd 1 gingen de herenpartijen overtuigend naar T.C. Winsum, zowel Jeffry als Daan/Frank won met 6-1 6-1. De dames hadden een stuk pittigere tegenstand en hoewel Lisette en Willemien knokten voor wat ze waard waren gingen allebei de wedstrijd verloren. Daan en Lisette moesten derhalve het verschil maken in de mix. Hoewel het veel spannende games waren, vielen de meeste daarvan in het voordeel van Winsum uit en met 6-1 6-2 werd de dagwinst veiliggesteld.

Ondertussen boekten de uitspelende teams overtuigende overwinningen. Heren 1 kende weinig genade met Ready-Scheemda. Tom, Paul, Mark en Alfred hadden wel een paar spannende partijen, waarbij Mark bijvoorbeeld in zijn enkel tot de tiebreak van de derde set moest strijden voor de winst. Op de belangrijke momenten waren de spelers van Winsum bij de les en zodoende ging er een 6-0 winst in de boeken.

Bijna was ook Gemengd 35+ foutloos gebleven. Van dit grote team waren in het eerste duel tegen De Stirum Simone, Anne-Mein, Kor en Ronald de afgevaardigden. Simone en Kor beslisten de enkels in hun voordeel en ook de mix en de herendubbel werden overtuigend gewonnen. In het damesdubbelspel waren Simone en Anne-Mein heel dichtbij de zege. Na een 6-2 winst in de eerste set, ging de tweede in de tiebreak verloren en helaas ging ook de supertiebreak met 11-9 naar de tegenstander. Desondanks is de 4-1 winst een goede start van de competitie. Komende weken komen er dus nog genoeg teams in actie op ons eigen tennispark.

Welk team wanneer thuis speelt kun je hier vinden. Kom gerust langs om ze aan te moedigen. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen