Mark Engberts wint ook periode drie van WC League

16 augustus 2021


Mark Engberts heeft na de eerste periode ook de derde periode van de Winsum Challenge League op zijn naam geschreven. Achter Mark waren het Tom Dijk en Joop Bakker die de plaatsen twee en drie bezetten, waardoor zij zich verzekerden van een plek in de finale op 3 oktober. 

Waren het de drukke toernooiweken, inclusief ons eigen prachtige De Print Winsum Open, het slechte weer, of gewoon de zomervakantie? In elk geval was er helaas niet heel veel animo voor de derde periode van de WC League. Mark was net als in de eerste periode de aanjager van de WC League. Hij kwam tot zes partijen en stapte de helft van de keer als winnaar van de baan. Zijn grootste angstgegners zijn de gebroeders Bakker. Geert kwam aan de zijde van Luuk Kremer tot een overwinning op Mark en partner Hans Huisman. Joop bleek tweemaal in een enkelspelwedstrijd te sterk. 

Het waren de enige twee potjes die Joop voor de WC League speelde in deze periode, maar het bleek voldoende om zich, mede dankzij de bonuspunten voor overwinningen op Mark, te plaatsen voor de finale. Daarmee houdt de kampioen van 2019 kans om zich als eerste tot tweevoudig Winsum Challenge League winnaar te kronen. Dan zal de altijd fanatieke Joop op het finaletoernooi wel af moeten rekenen met de minstens zo fanatieke Tom Dijk. 

Tom scoorde ook een bonuspunt om door de winnaar van periode 2, Steven de Groot een keer te verslaan. In een dubbel met Hans-Peter Cordes was hij te sterk voor Krijn en Steven. Daarnaast klopte hij deze periode Mark Klemmeier in een enkel en scoorde hij zelfs in zijn nederlaag met Steven tegen Paul Drent en Alfred Kiers nog de nodige punten door weer wat unieke tegenstanders te verzamelen. 

Zes finalisten bekend

In totaal trok de derde periode zestien deelnemers. Waaronder alle zes de spelers die zich tot nu toe hebben geplaatst voor de eindstrijd in oktober. De spelers die in de finale gaan strijden om de winst zijn tot nu toe: Mark, Paul, Steven, Hans-Peter, Tom en Joop. In de vierde periode die vandaag (maandag 16 augustus) is begonnen, zijn nog de twee laatste plekken te vergeven. Wie gaat het achttal compleet maken? 

Word jij het? Ga dan snel de baan op. De derde periode is inmiddels in volle gang, maar door het mindere weer is er nog niet zoveel gespeeld. Inmiddels schijnt de zon weer volop en kunnen er nog flink wat punten worden binnen geharkt. De derde periode loopt tot en met 15 augustus en de eerste tussenstand verschijnt binnenkort op deze website.

Van 16 augustus tot en met 26 september spelen we vervolgens de vierde en laatste periode, waarna duidelijk is wie onze acht finalisten zijn. Meedoen is simpel, de volledige uitleg staat hier.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen