Finaleweekend Clubkampioenschappen

02 juli 2022


We gaan het weekend in vol spanning en sensatie. De halve finales en finales worden gespeeld. Wie gaat er met de prijzen naar huis. Maar eerst nog even een klein verslag van de afgelopen 2 dagen.

Donderdag
Op deze avond werd de eerste finale partij gespeeld in de HD- B tussen John/Martin – Geert/Joop. De eerste ontmoeting in de poule werd gewonnen door John/Martin en ook nu waren ze te sterk voor Geert/Joop. Hoge ballen van Joop werden vaak afgesmasht door Martin. De uitslag was 6-2 6-3 en de heren mochten later de mooie prijzen (prijzen uitgezocht door Lucas) in ontvangst nemen.

Niels L.-Fledderus werd een lange, zinderende partij, gewonnen door Niels  6-4 4-6 6-3.

In de DD Irene/Silvie tegen Jantina/Anouk werd de partij met 6-2 6-4 gewonnen door eerstgenoemden.

In het GD stond een halve finale gepland tussen Ronald/Simone B. – Wouter/Maaike. In de 2de set was er nog even tegenstand, maar het werd uiteindelijk 6-1 7-5 voor Ronald/Simone.

Daarna moesten Luit en Wouter nog een keer aan de bak in de HD verliezersronde groep A met resp. Wytze en Kornelis aan hun zijde. Heb de wedstrijd niet meer gezien ( je kunt ook niet alles bekijken), maar het werd 6-3 7-5 voor Luit/Wytze en ze waren voor de regenbui binnen.

Frank had deze avond de wedstrijdleiding en is bij de stand 6-3 4-1 voor Luit/Wytze met de trein naar huis gegaan om voor de voorspelde regen en nog voor middernacht thuis te zijn. Helaas bij het station in Groningen was de bus (elektrisch) stuk, monteur kwam, maar er moest toch een andere bus komen. Gelukkig is Frank goed thuisgekomen (wel na middernacht) van zijn wereldreis (volgens Silvie) van Winschoten via Winsum naar Roden (leve het openbaar vervoer).

Vrijdag
Door blessures, vermoeidheid en andere kwaaltjes maar een paar wedstrijden. In het kort (want ik moet het komend weekend ook weer fit zijn en dus niet te laat op bed) het volgende:

Alfred/Anne-Mein – Thijs/Amy werd 6-2 6-3

Rick – Kor een halve finale in de HE 7.8.9. Een drie setter 5-7 voor Kor, toen 6-2 voor Rick en daarna was het gebeurd met Kor, hij ging met 6-0 ten onder in de 3de set.

Anne-Mein/Yfke – Irene/Silvie . Volgens inside information was het 4-6 6-6 en 6-5 in de tiebreak. Irene/Silvie zijn op 3 punten van de winst geweest. Het werd uiteindelijk 4-6 7-6 6-0 voor Anne-Mein/Yfke .

Tenslotte de halve finale tussen Michiel en Joost uitslag 6-3 6-1.

Weekend zaterdag/zondag
Er worden veel partijen gespeeld. Zie voor de tijdstippen toernooi.nl. We beginnen al op tijd. Gelukkig is Yvonne er ook weer om de kantinedienst gedurende dit weekend te draaien. Verder wil ik iedereen bedanken voor de vele reakties die ik heb gekregen op mijn bijdrage (verslag wedstrijden) voor onze website.

Allemaal heel veel plezier de komende dagen. Volgende week komt er een eindverslag van de clubkampioenschappen 2022.  

Deelnemers succes en de groeten van Pejoko     

Nieuwscategorieën