Eerste finalisten WCL 2021 bekend

27 mei 2021


De eerste periode van de Winsum Challenge League 2021 zit erop en dat betekent dat de eerste finalisten bekend zijn!

Mark Engberts heeft, zoals verwacht, de eerste periodetitel voor zich opgeëist. In de slotweek kwamen zijn concurrenten nog wel dichterbij, maar de voorsprong van Mark was voldoende. Achter Mark plaatste ook Paul Drent zich voor de finales door met twee overwinningen in de slotweek te stijgen naar de tweede plaats. 

In totaal kwamen er in de eerste periode in 29 wedstrijden, 28 TCW-leden in actie. Mark was de meest fanatieke met negen partijen en moest in die wedstrijden ook regelmatig het onderste uit de kan halen. Soms was dat voldoende voor de overwinning, soms ook net niet. Zo kreeg hij in de slotweek nog het deksel op de neus in een spektakelstuk tegen Joop Bakker. Voormalig Challenge League-winnaar Joop kwam terug van een set achterstand, werkte in de beslissende supertiebreak maar liefst vijf matchpoints op rij weg, om uiteindelijk met 15-13 aan het langste eind te trekken. Gelukkig voor Mark bracht het zijn eindzege in de eerste periode niet in gevaar, die had hij eerder in de week met een gelijkspel tegen Chris Bijleveld (4-6 7-5) al wel veilig gesteld. 

Belangrijke zeges voor Paul

Achter Mark was de strijd om de tweede plek een spannend onderonsje tussen de mannen van Heren 1. Tom Dijk versloeg eerst zowel Paul als Mark Klemmeier en scoorde ook nog een gelijkspel tegen Steven de Groot. Daarmee leek hij af te koersen op plek twee, maar Paul sloeg terug. 

Eerst boekte hij een zege op Steven (6-3 6-3), waarna hij samen met Alfred Kiers concurrent Tom en diens partner Mark overtuigend versloeg (6-1 6-4 6-4). Die overwinning bleek voldoende voor een plek in de finales aan het eind van het seizoen. Alfred sprong daarmee zelfs nog net over Tom en Steven heen om zo het podium compleet te maken. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Was de eerste periode nou niet jouw succesvolste tijd van het jaar? Of sprak het matige weer je nog niet echt aan om de tennisbaan te betreden? Niet getreurd! Inmiddels is de tweede periode alweer van start gegaan! De teller staat weer op nul, dus iedereen kan weer strijden voor de felbegeerde periodewinst. 

Daarnaast levert een overwinning op Mark of Paul nu ook een bonuspunt op! Dus ga de uitdaging aan en ga de baan op. We hopen in periode 2 weer minstens net zoveel enthousiaste leden te zien knokken voor de bovenste posities. 

Veel succes!

(Ben je benieuwd hoe jij het doet in het klassement? De stand van de WCL en de lijst van gespeelde wedstrijden is hier te vinden. Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet.)

 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Willemien Kuijk 28-05-2021 09:33

Gefeliciteerd Mark en Paul!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen