Clubkampioenschappen op de helft

27 juni 2022


De eerste week van de clubkampioenschappen zit er weer op. We hebben veel zon gehad, een klein beetje regen, korte partijen en flink wat driesetters. Maar vooral: mooi tennis!

We gaan weer verder met de wedstrijden van het weekend.

Vrijdag

Hoosbuien in de middag zorgden ervoor dat de banen blank stonden. Gelukkig waren er deze avond maar 2 partijen en die konden op baan 6 en 7 gespeeld worden. De wedstrijden waren wel naar een eerder tijdstip geplaatst, met gevolg dat een aantal trouwe supporters van Joop pas de laatste games van de wedstrijd zagen.

De gebroeders Bakker wonnen met 6-2 6-1 van Gert/Ragnar.

De andere partij was tussen Erwin en Joost, 0-6 0-6

Zaterdag
De oudere jeugd (groep geel) gaat nu ook mee doen. Op de Jans Warringa baan beten Joris en Jelte de spits af. Leuk hoe deze jongens al een balletje slaan. Het werd een overwinning voor de goed spelende Joris 6-1 6-1.

Bij Paul en Krijn ging het in de slagenwisseling hard, harder, hardst (volgens Krijn sloeg Alfred nog harder) en werd het een 6-0 6-1 overwinning voor Paul.

Bianca en Maaike maakten er een boeiende partij van en bij de stand van 6-4 5-3 werd de wedstrijd onderbroken i.v.m. hevige hoosbui. De banen voorin waren weer onbespeelbaar, maar mede dankzij het goede prikwerk van Steven konden later de wedstrijden worden voortgezet op de banen 6, 7 en 8. Bianca maakte korte metten met de partij en sleepte het laatste punt binnen in de tweede set 6-3 en won de partij.

Vader en zoon Kor/Paul speelden tegen vader en zoon Thijs/Tim. Bij het inslaan kwam Kor terug, hij sloeg geen bal. Wat bleek, hij had zijn leesbril op. Daarna (met goede bril) ging het veel beter en wonnen ze met 6-0 6-1. Een goed leerproces voor Tim, maar hij mag nog wel iets vrolijker kijken.

Daan tegen Enno werd 6-1 6-4. Enno kwam in de tweede set nog even opzetten, maar Daan sloot de partij winnend af.

Tenslotte de dubbel Koos/Yfke tegen Wouter/Maaike. Het werd een boeiende en spannende strijd. Het spel golfde op en neer, vandaar ook een drie setter. Het echtpaarduo van Nieuwstadt wonnen uiteindelijk met 2-6 6-3 6-2. Het racket van Koos is heel gebleven!

Zondag
Deze dag 11 partijen op het programma. De dubbel Koos/Yfke tegen Jan M. (staat voor Miedema) /Bianca leek op papier makkelijk voor laatstgenoemden. Maar het werd totaal anders, foutjes werden er gemaakt door Jan en Bianca en zodoende werd het 6-3 6-1 voor Koos/Yfke. Uiteraard werd later een reactie gevraagd aan de verliezers. Bianca: ik liep te veel om mijn forehand heen. Jan: ik kreeg het in de rug in de 2de set.

Alfred/Anne-Mein tegen Peter/Wilma Loonstra regelmatige overwinning 6-1 6-3. Af en toe moest Alfred even aanzetten.

Rick was tegen Michiel toch te sterk 6-2 6-3.

Kor tegen Ronald, een goede overwinning met goede bril voor Kor 6-0 6-3.

Onze junior Tim mocht ook op de Jans Warringa baan (centre court) het opnemen tegen junior Jelte. Tim kreeg het even te kwaad met zichzelf, maar won uiteindelijk met 6-2 6-2.

De andere junioren Joris en Norah maakten er een leuke partij van, leuke slagen wisseling en uiteindelijk gewonnen door Joris met 6-2 6-3.

Alfred – Enno 6-2 6-2. De laatste bal van Alfred viel boven op het net en viel voor hem aan de goede kant op de grond. Einde partij.

Joop – John. Na een boeiende eerste set, waarbij Joop 2x op achterstand terugkwam en won de tie-break, daarna werd ook de tweede set gewonnen. Uitslag 7-6 6-3.

De damesdubbel Anne-Mein/Yfke tegen Jantina/Anoek eindigde in 6-3 6-2. Jantina kwam in de eerst set het clubhuis binnen gerend en vroeg Peter om en theedoek. Hij dacht eerst aan een blessure, maar ze was oververhit. Met een natte theedoek ging ze daarna de baan weer op.

Weer moest de jonge Oosting met zijn vader de baan weer op. Nu speelden ze tegen Jan Willem/Danny. Eerste set 6-3 voor laatstgenoemden, maar in de tweede set kwam de familie nog even opzetten en kwamen zelfs met 3-2 voor. Doch uiteindelijk verloren ze toch ook deze set met 6-4.

Tenslotte nog een jeugd-geel wedstrijd t.w. Jelte tegen Norah. Bij de stand 5-4 voor Jelte moest Norah opgeven. ‘s Avonds nog slapen bij vriendinnetje en de volgende dag 2 partijtjes spelen was te veel van het goede.

We gaan de 2de week in. Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en laten we het droog houden (wat het weer betreft natuurlijk). Droog houden is helaas al mislukt. We starten gelijk om 18.45 uur.

Pejoko

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen