Clubkampioenen gekroond

07 juli 2022


Na twee weken met schitterende wedstrijden en prima weer, leek de finaledag van de clubkampioenschappen letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Nadat de eerste wedstrijden probleemloos waren gespeeld, brak tijdens de laatste (en grootste) speelronde de hemel open. Gelukkig werden met vereende krachten baan 6 t/m 9 weer bespeelbaar gemaakt. Zodoende konden we op zondag toch nog alle wedstrijden uitspelen en werden de clubkampioenen gekroond.

Voordat we overgaan naar het verslag van de finaledag, eerst nog een bedankje aan alle deelnemers, vrijwilligers en eenieder die eraan heeft bijgedragen dat de clubkampioenschappen weer een succes waren!

Jeugd

De finaledag kende een gezellige drukte, want zowel de senioren als de jeugd streden om die felbegeerde bekers en medailles. De jongste jeugd in de oranje-categorie deed dat in twee poules waarbij ouders en overig publiek verwend werden met leuke partijen. Soms liepen de emoties wat op, maar ook dat hoort bij wedstrijden spelen. 

Uiteindelijk werden Lieke en Mees gekroond tot winnaars van de poules. De jeugdcommissie had ervoor gezorgd dat niemand met lege handen naar huis ging. Voor iedereen was er een mooi aandenken in de vorm van een beker voor de nummers één en twee van de poule en een medaille voor de anderen. Zo was iedereen een beetje winnaar. Sowieso worden jullie van wedstrijdjes spelen allemaal een stuk beter, dus volgend jaar zal het niveau nóg hoger liggen!

Ondertussen was de strijd om de titel in de categorie geel ook in alle hevigheid losgebarsten. Olivia, Joris en Tim waren de overgebleven kanshebbers en zij moesten op de finaledag nog allemaal tegen elkaar spelen. Een ware kraker tussen OIivia en Tim moest beslist worden in een zenuwslopende supertiebreak. Daarin ging het over een weer, maar uiteindelijk trok Tim nipt met 13-11 aan het langste eind.

Olivia had net de tijd om wat te eten en te drinken voor ze alweer tegen Joris aan de bak moest. Ondanks de lange partij tegen Tim wist ze zich nog kranig te verweren en werden er lange rally’s gespeeld, maar uiteindelijk bleek Joris toch een maatje te groot. Daardoor ging het in de wedstrijd tussen Tim en Joris om de titel. Laatstgenoemde kwam het best uit de startblokken en pakte overtuigende de eerste set. In de tweede set was het een stuk spannender en kon Tim goed bijblijven. Na de regenpauze nam Joris echter weer het heft in handen en werd hij uiteindelijk de onbetwiste clubkampioen. 

Dubbels

Bij de senioren waren de finales in het dubbelspel wat verspreid. Op donderdag hadden Martin en John al overtuigend de Herendubbel B gewonnen door overtuigend de broers Bakker te verslaan en op vrijdagavond werden Anne-Mein en Yfke kampioen in het damesdubbel nadat ze door het oog van de naald kropen en in drie sets wonnen van Irene en Silvie.

Op zondag waren nog de finales van de Herendubbel A en het gemengd dubbelspel. In de eerst genoemde wedstrijd ging het op het scherpst van de snede. Titelverdedigers vader en zoon Drent, namen het op tegen Ronald en Alfred. Paul en Kor leken af te koersen op titelprolongatie na winst in de eerste set, maar de tegenstanders gaven zich niet zomaar gewonnen. Met veel loopvermogen en scherp netspel werd een derde set afgedwongen en daarin gingen ze tot het gaatje. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin waren Ronald en Alfred nipt het scherpst. 

Vervolgens mochten de kampioenen het tegen elkaar opnemen in de finale van de mix. Ronald met Simone en Alfred met Anne-Mein. In de poule leverde dat een overwinning in drie sets op voor Ronald en Simone, maar nu leken Alfred en Anne-Mein lange tijd de beste papieren te hebben, na de regenpauze draaide het echter om en moest, in verband met de uitloop, een supertiebreak de beslissing brengen. Andermaal bleef Ronald ijzig kalm in de beslissende tiebreak en mocht hij samen met Simone de reusachtige wisselbeker in ontvangst nemen. 

Enkels

Daarmee bleven de finales van het enkelspel over. Waarbij opvallend genoeg in alle categorieën een herhaling van de poulewedstrijd op het programma stond. 

In de damesenkel was dat niet zo gek, aangezien die categorie slechts uit één poule en vervolgens een finalewedstrijd bestond. In die finale namen Bianca en Maaike het tegen elkaar op. Bianca had het mentale voordeel dat ze in de poule gewonnen had, maar Maaike speelde in de finale vrijuit alsof ze niets te verliezen had. Het werd een lange wedstrijd met fijne lange rally’s en af en toe wel erg lange games. Het verschil was dan ook klein, maar net als het erom ging, wist Maaike op de beslissende punten door te drukken. Haast tot haar eigen verbazing werd ze op die manier clubkampioen. 

In de finale van de HE 3,4,5,6 stond clubkampioenschappen-routinier Paul andermaal in de finale. De uittredend kampioen is de laatste twintig jaar haast niet weg te denken uit de eindstrijd. Aan de andere kant van het net vond hij in Daan dit keer wel een nieuwe tegenstander in de finale. Een mooie clash van stijlen met het tactische schaakspel van Daan tegen de harde klappen van Paul. Hoewel het zeker in de tweede set meer en meer een wedstrijd werd, bleken andermaal de harde forehands van Paul een machtig wapen bij de clubkampioenschappen. De slicebackhand van Daan hield hem nog wel veel in de rally’s, maar uiteindelijk maakte Paul te weinig fouten om echt in de problemen te komen. Hierdoor kon Paul maar liefst zijn twaalfde titel pakken in de herenenkel en is hij voorlopig de absolute clubkampioen der clubkampioenen bij T.C. Winsum. 

Paul werd namelijk al clubkampioen voordat de winnaar van de HE 7,8, 9 was geboren. De 20-jarige Rick was daarin namelijk de beste al kreeg hij het zeker niet cadeau. Michiel gaf in de finale meer tegenstand dan in de poulewedstrijd, maar Rick maakte net een foutje minder of kon net iets dwingender zijn in de rally. In twee spannende sets pakte hij uiteindelijk titel.

Daarmee zijn alle titels weer verdeeld voor een jaar. Hopelijk zien we iedereen terug bij de clubkampioenschappen van 2023, maar nu eerst natuurlijk het De Print Winsum Open in Week 30, vergeet je niet in te schrijven!

Uitslagen finales

HE 3,4,5,6 – Paul Drent – Daan Seelen: 6-0 6-3
HE 7,8,9 – Rick Schreuder – Michiel van Bolhuis: 6-3 6-4
DE – Maaike van Nieuwstadt – Bianca Kuiper: 7-5 6-4
GD – Ronald Brand/Simone Binnema – Alfred Kiers/Anne-Mein Boerema: 2-6 7-5 10-6
DD – Anne-Mein Boerema/Yfke Elgersma – Irene Kloosteman/Silvie Stok: 4-6 7-6 6-0
HD A – Ronald Brand/Alfred Kiers – Kor Drent/Paul Drent: 4-6 6-2 7-6
HD B – John Buist/Martin Colly – Joop Bakker/Geert Bakker: 6-2 6-3

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen