Baan 1 vernoemd naar Jans Warringa

19 april 2022


(Foto's door Jan Miedema)

Met een fraaie ceremonie is afgelopen zaterdag ons centre court omgedoopt tot Jans Warringa Baan. Vanaf nu dus geen wedstrijden, trainingen en oefenpotjes meer op Baan 1, maar op de baan vernoemd naar ons oudste en trouwste lid. 

De opening van het tennisseizoen en de onthulling van de nieuwe naam van baan 1 liet vanwege de weersomstandigheden even op zich wachten, maar dat wachten werd beloond met een schitterende dag. 

Onder het toeziend oog van een flinke menigte op het terras nam T.C. Winsumvoorzitter Tiemen Oosting het woord. 
Na een welkomstwoord en een introductie met terugblik op de afgelopen (corona)jaren, een kijkje in de toekomst en een dankwoord voor de vele vrijwilligers bij de club, was het tijd voor het officiële gedeelte. 

Tiemen richtte zijn woorden aan het oudste lid van de club. Hij noemde Jans een icoon binnen de club en zowel een voorbeeld als graag geziene gast bij jong en oud. Een sociale man, die zeer betrokken is bij de club. Een ware ambassadeur van TCW, zeker ook met zijn (succesvolle) deelname aan Nederlandse en internationale kampioenschappen. 

‘Helaas is spelen vanwege ziekte niet meer mogelijk voor Jans, maar een ieder weet dat zijn hart nog altijd bij de club is. De TCW spreekt grote waardering uit richting Jans Warringa en daarom zal baan 1 – het centre court – vanaf heden “Jans Warringa Baan 1” heten’, zo luidde Tiemen het officiële moment in. Waarna jeugdleden Joris en Tim, de nieuwe generatie, het baanbord onthulden. 

Vervolgens richtte Tiemen zich nog tot Jans echtgenote Minke. ‘Zij heeft haar man vele uren moeten missen tijdens alle tennisactiviteiten, maar kreeg altijd weer een opgetogen echtnoot thuis’, sprak de voorzitter. Die er vervolgens aan toevoegde te hopen dat hij Jans nog een tijdlang mag ontmoeten op het tennispark en dat Jans dan ongetwijfeld nog wel een technische of tactische tip zal hebben voor iemand. 

Tot slot sprak Jans zelf de vele aanwezigen toe. Zichtbaar geëmotioneerd en zeer verrast sprak hij zijn dank uit naar Tiemen en de clubleden. Hij gaf aan zich erg gedragen te voelen door de meelevendheid van de club. Woorden die ook bij de toeschouwers voor de nodige ontroering zorgden. 

Na het officiële gedeelte maakten Jans onder begeleiding van Tiemen nog een ronde over het tennispark en sprak hij, terwijl iedereen genoot van een hapje en een drankje, met de nodige vrienden en bekenden. 

Als klap op de vuurpijl zorgde deze mooie voorjaarsdag ook nog voor sportief succes voor TCW. Zowel Heren 1, Gemengd 1, als Gemengd 35+ 1 stapte aan het eind van de middag als winnaar van de baan in hun competitieontmoeting. 

Inmiddels is de baannaam ook in het reserveringssysteem aangepast, dus wie via de app of site een op het centre court wil spelen zal nu de Jans Warringa Baan moeten reserveren.

p.s. Ben je benieuwd naar de andere competitieuitslagen? Kijk dan op de KNLTB Club site!

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Wilga Schuuring-Warringa 19-04-2022 22:48

Mooie toespraak Tiemen!

avatar
Frank van der Weck 19-04-2022 20:27

Mooi gebaar, mooie ceremonie!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen