Nieuws

De Print Winsum Open gaat zondag van start

Enkele honderden tennissers zijn vanaf aankomende zondag weer te vinden op Tennisclub Winsum voor het jaarlijkse tennistoernooi, het De Print Winsum Open 2019. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat komen de tennissers in actie.

Het toernooi trekt recreanten uit alle windstreken van onze provincie, met name uit de gemeente Het Hogeland. Een aantal komt, vanwege de gezelligheid van het toernooi, verder uit Nederland.

Minder deelnemers
Tennisclub Winsum organiseert het open toernooi voor de 29ste keer. Waar het vorig jaar met 300 deelnemers nog een record te pakken had, doen dit jaar iets minder tennissers Winsum aan. De toernooicommissie kan rekenen op 225 deelnemers, wat voor een dorpstoernooi nog altijd een fors aantal is.

Hoogste categorie
Op de eerste dag komt gelijk de als eerste geplaatste Ricardo van Zuthpen in actie in de herenenkel 3, de hoogste categorie. De Stadjer neemt het op tegen de tennissende tandarts Sebastiaan van der Wal uit Veendam, die Winsum in het verleden meerdere keren op zijn naam schreef. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Nederlands kampioen op de baan
Ook Jans Warringa uit Winsum komt zondag gelijk al in actie. Hij werd afgelopen winter nog Nederlands kampioen bij de Nationale Kampioenschappen voor Senioren in de categorie 85+. In de dubbel 80+ heeft de Winsumer de tweede plek behaald. Met Bert van Aller uit Middelstum speelt hij komende zondag om 18:00 uur tegen het Eenrumer koppel Gerben Miedema en Henk Ossentjuk in de herendubbel 50+.

Activiteiten
Naast het tennissen organiseert de toernooicommissie ook meerdere randactiviteiten. Op woensdag gaat de grill aan voor de traditionele barbecue. Vrijdagmiddag is het tiebreaktoernooi, waarbij deelnemers slechts een tiebreak van zeven punten tegen elkaar spelen om de winst. Op zaterdagavond is de pubquiz. Zondag 28 juli zijn de finales.

Volgend jaar jubileum
De Print in Winsum is voor het tweede jaar op rij hoofdsponsor van het toernooi. Ondernemer Martin Sluis heeft het bedrijf flink laten groeien en is onlangs verhuisd naar een groter pand op bedrijventerrein Het Aanleg. Het bedrijf voorziet in grafisch ontwerp en drukwerk, van klein tot groot. De Print is ook het dertigste jubileumtoernooi volgend jaar hoofdsponsor van het jaarlijkse grote toernooi.

Bekijk op toernooi.nl alle schema's en uitslagen.

« Terug

» Nieuws archief