Nieuws

Verslag voorjaarscompetitie door Peter Koning

Er deden 14 teams mee aan de competitie van de KNLTB. Door de KNLTB werden de klassen opnieuw ingedeeld op basis van speelsterkte, zonder rekening te houden met kampioenen of degradanten in 2018.

Bekijk hier alle foto's van de huldiging.

Heren 1
Ondanks kampioenschap in 2018 bleef dit team spelen in de 2de klasse.

De start begon prima met overwinningen , maar de sterksten moesten nog komen. De wedstrijden tegen Veracket en GLTB 3 werden verloren. De laatste 2 wedstrijden was Tom (onze regenmaker) gelukkig ook weer van de partij. De laatste wedstrijd tegen ’t Nylan mocht Alfred op 1(en Steven op 4) spelen en tot verbazing van de heren won Alfred zijn partij met 4-6 6-0 6-4. De wedstrijd werd verdienstelijk gelijkgespeeld 3-3. Het team eindigde op de 3de plaats.

Heren 2
Het team bestond in eerste instantie uit 4 personen (te weinig) maar gelukkig melde Vincent zich nog voor de competitie. Het werd een moeilijk seizoen. Ondanks winst (4-2) in de laatste wedstrijd eindigde dit team op de 7de plaats en degradeert naar de 4de klasse.

Heren 3
Het team van de “jonge honden”of te wel het jongste team qua leeftijd. Vorig jaar net geen kampioen, dus nu moest het gebeuren. De eerste 6 wedstrijden werden allemaal gewonnen en de laatste wedstrijd tegen de Woldmeppers (stond 2de) hadden ze nog 1 puntje nodig. Ondanks verlies met 4-2 was het puntje binnen en promoveren volgend jaar naar de 3de klasse.

Heren 4
Ook dit team startte met 4 personen met de “oldies” Henk en Kor en “jongkies”Boudewijn en Enno. Het was vechten om degradatie te voorkomen.

En dan zijn de laatste 2 wedstrijden de “jongkies”ook nog op vakantie. Dus invallers nodig, vele invallers.Gelukkig waren Kornelis, Theo en Eric bereid in te vallen.Degradatie? Het kwam er op aan. De laatste wedstrijd tegen Tiol wonnen wij met 5-1. Doordat de Woldmeppers met 5-1 verloren, waren we met hun gelijk geëindigd.

Het onderlinge resultaat was winst voor ons, dus eindigde wij als 6de en werd op het nippertje degradatie voorkomen.

Gemengd 1
Dit team heeft een abonnement op 3-2 winst of verlies. Hoe is dat mogelijk?

Volgens insiders zal een evaluatie volgen. Door deze resultaten werden ze en middenmoter.

Gemengd 2
Onze Groningse Winsumers hadden maar 1 opdracht: handhaven in de 2de klasse. Echter het was geen gemakkelijke poule.In de eindstand was het verschil tussen nummer 3 en nummer 8 slechts 2 punten.  De laatste wedstrijd tegen Cream Crackers ( met oud toernooigangers Jolanda Betten en Annelies Koning) werd weliswaar met 3-2 gewonnen, maar in de eindstand kwamen we net 1 puntje te kort. De onderste 3 eindigden gelijk met 15 punten, maar onderling resultaat ten nadele van Winsum, dus degradatie.

IJs en weder dienende: volgend jaar op voor het kampioenschap 3de klasse?

Gemengd 3
De laatste wedstrijd moest uit gespeeld worden tegen de koploper De Marsch en om kampioen te worden moest met minimaal 3-2 gewonnen worden.  Onze VCL hoorde niets over een uitslag en toen ’s avonds de huldiging van de kampioenen was, werd geen rekening gehouden met het kampioenschap van dit team. Toen kwam ’s avond heel stilletjes dit team aangelopen en wat bleek? Ze hadden gewonnen met 4-1 en dus kampioen.

De wedstrijdcommissie  ( ook niet voor 1 gat te vangen) zorgde alsnog voor de huldiging.

Gemengd 35+ 1
Het liep uitstekend met dit team. Alles nog gewonnen en de laatste wedstrijd moest gespeeld tegen de onderste Watec. Kat in bakje zou je zeggen. Doch bij Watec deed een zekere Jan Dammer mee, die onze VCL wel kende van het Winsum Open. Jan in een gemengd team? Speelt toch altijd Heren Dubbel op maandag ?En Jan, die bijna elke bal terug heeft?  Even checken en inderdaad, hij had niet mogen spelen.( geen dispensatie en verschil meer dan 2.0). Na overleg trok Jan zich terug en wonnen we de wedstrijd en werden we kampioen.

N.B. Vandaar dat wij altijd willen weten wie de invallers zijn bij onze teams.

Gemengd 35+ 2
Ja, wat moet ik hier nu van zeggen. Hoe ze ook hun best deden, het lukte allemaal (net) niet. Zelfs “”onze” Joop kon niet alles winnen (1gewonnen, 2 verloren, rest niet gespeeld (nachtdienst Joop?) . Maar het was ook een sterke klasse en door alles te hebben verloren eindigden wij als 8ste en degraderen naar de 3de klasse en kunnen we volgend jaar en weer vol goede moed tegenaan.

Dames 1
De dames gingen als een speer, alles gewonnen en op naar het kampioenschap.

De laatste wedstrijd uit tegen GLTB ( de nummer 2 in de poule) om 9.00 uur. We hadden nog  gezien de voorsprong nog 1 puntje nodig . Om half elf kregen wij het verlossende appje: het puntje is binnen en we zijn kampioen. Uiteindelijk werd het 3-3. Knap gedaan dames.

Dames Dubbel Donderdag
De “oudjes” doen nog steeds mee. Al jaren hebben we maar 1 team op de donderdagmorgen en ondanks de “hoge” gemiddelde leeftijd doen ze nog steeds mee. Dit keer moesten Fria, Nancy, Ciska en Arien het doen, want Zwantine en Wanda waren geblesseerd.

De dames hebben echter nog steeds plezier in het spelletje en gezelligheid met de tegenstanders staat voorop.

Om een lang verhaal kort te maken, ze eindigden op een 5de plaats.

Dus een middenmoter.

Als je er maar lol in hebt.

Dames Dubbel Vrijdagavond
Het was een vliegende start aan het begin van de competitie : er werd 2x met 4-0 gewonnen. Helaas moest Harriet na 2 wedstrijden het strijdperk verlaten ivm blessure en keerde helaas niet terug in de competitie(en zal helaas ook niet meer terugkeren in wedstrijdverband volgens insiders).  Er werd verder maar 1 wedstrijd verloren en de rest was winst of gelijk. Het team eindigde op de 4de plaats met maar 1 punt minder op nrs. 2 en 3

Heren Dubbel Maandag
Jawel, ons veteranen team deed  het prima. Wat wil je: tachtigers, zeventigers en  eind zestigers doen het nog goed.

Onder leiding van non-playing captain Jan gingen de heren er weer tegenaan.

Echter een paar teams waren even wat sterker zodat we een kampioenschap konden vergeten. Maar toch, tegen de uiteindelijke kampioen Odivia-E werd verdienstelijk met 2-2 gelijk gespeeld, dus slecht waren we zeker niet, misschien af en toe wat ongelukkig.

De laatste wedstrijd was tegen  Honni Soit ( spreek uit met aardappel in je keel).

wordt niet gauw door de heren vergeten verlies 3-1, geen kleedkamers, geen douches.

De heren eindigden in de poule op plek 4.

8/9 team donderdag
De bond noemt deze 8/9 competitie geslachtsloos.

Wel, met en zonder bril kan ik het heel duidelijk zien: ons teams bestond uit vrouwelijk geslacht en mannelijk geslacht of te wel 3 dames en 1 heer.

Competitie voor leden met speelsterkte 8 of 9 die men laat kennismaken met spelen in wedstrijdverband.

Minimaal aantal 3 en of dat mannen of vrouwen zijn maakt niet uit.

Ze spelen 2 dubbelpartijen.

Ons team was te serk in deze klasse en won alle wedstrijden en werd met overmacht kampioen.

Tot slot
De meeste dagen was het weer kouder dan vorig jaar, maar het bleef gelukkig droog. We hebben weer een mooie voorjaarscompetitie gehad.

De kampioenen:

  • Heren 3 Krijn, Hans-Peter, Martin, Frank, Barth,Matthijs, Niels
  • Dames 1 Silvie,Leonie,Erica,Inez,Manon,Irene,Wilga
  • Gemengd 35+ 1 Lucas,Koos,Claudia,Yfke,Anne-Mein
  • Gemengd 3 Stefan, John, Rick, Geanne, Martha, Petra, Jantine
  • 8/9 Donderdag Huib, Danielle, Debby, Jacobien

Gefeliciteerd!!!!!

Winsum, 12 juni 2019
Peter Koning

« Terug

» Nieuws archief