Nieuws

Tropisch tennistoernooi groot succes

De organisatie van het De Print Winsum Open kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi, dat ondanks de hitte vlekkeloos is verlopen. Negen dagen lang was het Winsumer tennispark het middelpunt van spannende wedstrijden op zowel hoog als recreatief niveau, met ruim driehonderd deelnemers uit de hele regio.

Met name op de donderdag en vrijdag liep de temperatuur op tot wel 37 graden. Wedstrijdleider Jos Lijnes heeft daarom besloten alle partijen op het heetst van de dag te verplaatsen naar de vroege ochtend- en avonduren, wat zeer op prijs werd gesteld door de deelnemers. Daarnaast is bij veel partijen de derde set vervangen door een supertiebreak, waardoor wedstrijden korter werden.

Golden oldie
Toch bleef het ook in de ochtend en avond vaak nog flink warm. Iemand die zich daar echter weinig van aantrok, was Jans Warringa uit Winsum. Warringa (84) is al jaren de oudste deelnemer van het toernooi. Hij speelde in negen dagen tijd maar liefst negen wedstrijden. En zeker niet onverdienstelijk.

In de herendubbel 7/50+ won de Winsumer zondag samen met Bert van Aller uit Middelstum de finale van Jan Gast uit Middelstum en Rob Smit uit Kantens. Vrijwel gelijk daarna trad Warringa samen met dochter Wilga aan tegen opnieuw Jan Gast en zijn vrouw Noor. De Winsumers waren succesvol: na een spannende supertiebreak stapten vader en dochter met 11-9 juichend van de baan.

Zesde titel
In de hoogste categorie, de herenenkel 3, was Joris Jurna uit Loppersum - nu wonend in Stad - opnieuw de sterkste. Hij won het toernooi voor de zesde keer, na een eenvoudige zege op Steven de Groot uit Winsum en Edwin Duursema uit Appingedam. De Groot brak in zijn partij na een spannende rally die Jurna afmaakte met een prachtige lob. De Winsumer wist alleen het hoofd koel te houden door een emmer water over zich heen te gooien, maar daarna pakte hij geen game meer.

Ook in de dubbel was Jurna succesvol: samen met de voormalig spits van SC Loppersum Rudolf Hidskes won hij ook dit onderdeel in de hoogste categorie.

Belangrijkste momenten
Hidskes speelde in de enkel 5, waar hij in de finale Martin Drent van TC Winsum tegenkwam. Drent wist zich verrassend naar het finaleweekend te tennissen door de als tweede geplaatste Rogier Emmelkamp te verslaan. Drent bood prima tegenstand in de eindstrijd, maar Hidskes pakte op de belangrijkste momenten de punten en daarmee won hij de titel.

Bij de dames won Claudia Löwik de hoogste categorie, waar slechts twee deelnemers aan meededen. Haar opponent Daphne Wollinga wist nog wel knap terug te komen in de tweede set en won die in de tiebreak. In de derde set wist Löwik weer orde op zaken te stellen en na tweeënhalf uur kon zij lachend van de baan stappen.

Wollinga dubbelde met Jeroen van Kessel uit Winsum de gemengddubbel 3. Het duo won beide partijen in de poule, die met drie koppels ietwat onderbezet was.

Goed toernooi Fledderus
Het onderdeel met de meeste deelnemers was de gemengddubbel 7. Dertig koppels deden een gooi naar de titel. De eindstrijd ging tussen Kornelis Prins uit Winsum en Stadjer Yfke Elgersma die het opnamen tegen de Winsumer Luit Fledderus en Ursula Sennema uit Ten Boer. Fledderus en Sennema speelden een prima toernooi en hadden elke wedstrijd aan twee sets genoeg. In de finale was het in de tweede set nog spannend, maar die trokken ze in de tiebreak naar zich toe.

In de herenenkel 6 kwam Fledderus Alfred Kiers uit Baflo tegen. Hij was niet opgewassen tegen de harde ballen van de als eerste geplaatste Bafloër, maar was wel dik tevreden met zijn knappe tweede plaats.

Eerste keer
Succes was er ook voor Eric Lijnes uit Leens en zoon Jos Lijnes, die onlangs naar Grootegast is verhuisd. Ze namen het in de finale van de herendubbel 6 op tegen Winsumers Krijn van Berkel en Niels Veen. Het ongeplaatste duo won de eindstrijd met 6-2 6-4. Het is de eerste keer in negen jaar tijd dat vader en zoon Lijnes deze categorie winnen.

In de herenenkel 7/50+ boekte Hans Luit uit Eenrum groot succes. Hij wist zondag in de finale publiekslieveling en de als eerste geplaatste Joop Bakker uit Winsum te verslaan met ruime cijfers. Bakker had nog spierpijn van de kwartfinale in de enkel 8 tegen Anton Pavlik één dag eerder. De 17-jarige Niels Loonstra uit Uithuizen won die categorie.

Het toernooi kende naast het tennissen de nodige activiteiten, met onder meer een klaverjastoernooi, pubquiz en optreden van coverband Transaction uit Winsum. Deze gezellige activiteiten maakten het negendaagse toernooi op sportief en recreatief gebied compleet.

« Terug

» Nieuws archief