Nieuws

Dit zijn de clubkampioenen van 2018

De Clubkampioenschappen 2018 zitten er weer op. Voor het eerst werden de kampienschappen enkel, dubbel en mix verspreid over twee weken gehouden, zodat meer deelnemers mee konden doen. Het was een zeer geslaagde en gezellige editie. Tom Dijk werd bij de heren in de hoogste categorie voor het eerst clubkampioen. Lees daar meer over in bijgaand verslag:

WINSUM - Twee vuisten gingen metershoog te lucht in toen hij het laatste punt won. Tom Dijk uit Baflo mag zich een jaar lang clubkampioen van TC Winsum noemen. Hij rekende zondag in twee sets af met Steven de Groot uit Winsum.

Voor Dijk, die nu in Zeist woont, is het de eerste keer dat hij de clubkampioenschappen in de hoogste enkelcategorie won. Hij zegevierde met 7-5 en 6-2.

Slopende dagen
De Groot heeft slopende dagen achter de rug. Hij nam deel in drie categorieën en schopte het bij alledrie de onderdelen tot de finale. De Winsumer won echter niet één eindstrijd.

In de herendubbel-finale speelde De Groot samen met mede-Winsumer Sjoerd van Winden tegen het duo Hans-Peter Cordes uit Warffum en oud-Winsumer Martin Drent. Het werd een spannende driesetter die in het tweede bedrijf werd beslist. De tiebreak in die set ging naar Cordes en Drent, waarna het koppel de derde set eenvoudig naar zich toetrok.

Op stoom
In de mixdubbel-finale stuitte De Groot opnieuw op Drent, die in Bianca Kuiper uit Bedum de ideale combinatie vond. De Groot speelde met Maaike van Nieuwstadt uit Winsum. Die begonnen goed en wonnen de eerste set met 6-3. Daarna kwamen Kuiper en Drent op stoom. Het koppel kwam met 6-2 6-2 in de tweede en derde set juichend van de baan.

Voor Kuiper was het toen nog niet klaar, want daarna moest de Bedumse aantreden tegen oud-Bedumer Henriette Kiers in de damesenkel 3, 4, 5, 6. Ook dat werd een driesetter in het voordeel van Kiers: 4-6 6-2 6-2.

Snelle ballen
Hans-Peter Cordes was na de herendubbel ook niet nog klaar. Hij moest in de herenenkel 7, 8, 9 tegen de vader van zijn dubbelpartner, Kor Drent. De basisschool leraar van De 9 Wieken in Winsum kon niks opbrengen tegen de snelle ballen van Cordes. De Warffumer won met 6-0 6-2.

In de damesenkel 8, 9 won Jacobien Aantjes uit Grootegast van Manon van Olst uit Winsum. Die partij eindigde in 6-3 6-2. Aantjes en Kiers konden met twee bekers naar huis, want die wonnen samen ook nog eens de damesdubbel van Elly Mulder en Joyce Zuidema met 6-3 6-1.

Twee weken
De tennisclub hield de clubkampioenschappen enkel, dubbel en mix voor het eerst verspreid over twee weken, zodat meer deelnemers mee konden doen. Eerder waren de enkel- en dubbelclubkampioenschappen van elkaar gescheiden.

Over een maand is het opnieuw drukte van belang op het tennispark van Winsum. Dan wordt voor de 28ste keer het De Print Winsum Open georganiseerd. Daar doen jaarlijks driehonderd tennissers aan mee, afkomstig uit de hele provincie. Dat toernooi is van zondag 22 t/m zondag 29 juli.

Klik hier voor alle foto's.

« Terug

» Nieuws archief