Nieuws

Banen zijn klaar voor opening seizoen

Ondanks de late vorstperiode is het de voorbereidingsploeg gelukt om de tennisbanen op tijd klaar te krijgen voor de opening van het seizoen. Ze hebben er vrijdag zelfs al even op gespeeld om de banen te testen, en ze waren prima.

De banen zijn dit jaar klaargemaakt door Johan Luiten, Tiemen Oosting, Kees Vos, Koos Keijer, Luc Piening en Martin Drent. Daarnaast kregen ze enkele dagen hulp van Jans Warringa, Steven de Groot en Henk de Groot, vooral bij het leggen van de lijnen.

Meer gravel, hardere banen
De banen zijn dit jaar op een iets andere manier klaargemaakt voor het zomerseizoen, vertelt coördinator Johan Luiten: 'Door de vorst konden we weinig gravel van de baan afhalen, want daar ging teveel tijd in zitten. Daarom ligt er nu een iets dikkere laag op. Maar dat is niet erg. We merkten dat er achter de baseline te weinig gravel lag op de voorste banen. Daarom hebben we daar nu aanzienlijk meer gestrooid.'

Nieuwe netten en telborden
'Daarnaast zijn de banen extra hard gewalst met een grote, 750 kilo wegende wals van Boels', zegt Luiten. Dat moet de banen een stuk harder maken. Ook is er de nodige vernieuwing. Zo hangen er op baan 1 t/m 5 nieuwe netten, nieuwe sleepnetten en zijn er op baan 6 t/m 9 nieuwe telborden.

Tafeltennis
Het park krijgt dit seizoen ook een tafeltennistafel. Zoals het nu lijkt, komt hij achter de gravelbak bij de oefenkooi. Daardoor heeft ook de jeugd meer speelactiviteiten op het park. De tafel wordt in de loop van de komende maanden geplaatst.

Klik hier voor meer foto's van de baanvoorbereiding in maart, gemaakt door Martin Drent.

 

« Terug

» Nieuws archief